registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Expositie in Educatief Centrum de Wig, Best, De kracht van kleur.

Op zaterdag 3 november 2012 van 14:00 tot 16:00 uur wordt de expositie: “De kracht van kleur” geopend. Deze tentoonstelling met werken van Leny van Wesenbeeck wordt gehouden in Educatief Centrum de Wig, aan de Imam van den Boschstraat 2a in Best.

De tentoonstelling omvat een groot aantal schilderijen in olieverf, acryl, inkt en pastel. De werken zijn zowel realistisch als abstract. Leny maakt veel gebruik van gemengde technieken en structuur, soms is het resultaat hiervan een materieschilderstuk. De natuur is haar belangrijkste bron van inspiratie. Vaak gebruikt zij een bloem, dier of landschap als uitgangspunt.

Leny zette haar eerste schreden op de weg der schilderkunst in educatief centrum de Wig. Zij volgde hier de lessen van Florence Husen. Later is ze gaan schilderen bij Art & Balance in Best. Hier schildert ze onder de inspirerende hoede van Marianne van Hout-Bruijns. Met veel plezier gaat ze hier nog iedere week naar toe. Dit plezier straalt door in haar schilderijen.
Zij heeft enkele keren met deze schildersgroep of op de tentoonstelling van amateurkunst geëxposeerd in de bibliotheek van Best.

De tentoonstelling wordt georganiseerd door de werkgroep Kunst van de Stichting Cultuurpassie. Hij is na de opening nog te bezoeken tot 30 november 2012, tijdens de openingsuren van Educatief Centrum de Wig.