registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

DSE koopt een nieuwe server!

/~nieuws/pics/dell.jpg

Vorige week is de nieuwe Dell computer geleverd die de oude server zo spoedig mogelijk gaat vervangen.
Die oude server, een PowerEdge 2650 ook van DELL, loopt al sinds 2003 zonder noemenswaardige problemen, maar het werk wordt hem allemaal een beetje teveel. Met deze nieuwe server kunnen we weer een paar jaar vooruit. Voor de techneuten onder ons: het is een DELL PowerEdge R510 rack chassis, twee intel Xeon E5620 processoren, 32GB RAM, 16 TB aan disks en redundant power supplies. Samen goed voor 35 kilo spullen.
De prijs viel gelukkig mee, en daarmee is DELL een jaar Sponsor van DSE!

Voorlopig wordt deze machine het speelgoed van ADMIN, die er een mooi basissysteem opzet en de overgang van de oude naar de nieuwe machine voorbereid. Daarna gaan alle vrijwilligers aan de slag om de gebruiksvriendelijkheid zo te verbeteren dat we weer een aantal jaren vooruit kunnen. We verwachten de tweede helft van dit jaar een en ander in gebruik te kunnen nemen.
We houden jullie op de hoogte van de voortgang!

Namens het DSE bestuur,
=Wim Hendriksen=

Veel speelplezier

De homepage redactie wenst onze technische collega vrijwilligers veel speelplezier toe en vooral genoeg vrije tijd om er van te genieten :-)

Wie van onze homepage lezers heeft genoeg verstand van servers om ons hier eens begrijpelijk en leuk uit te leggen hoeveel beter en sneller dit nieuwe systeem is vergeleken met de PowerEdge 2650 server uit 2003? Zijn de veranderingen in de afgelopen negen jaar zodanig dat deze nieuwe server de techneuten onder ons het water in de mond doet lopen?

Mijn eigen servertje met een harddisk van 250 GB ligt eruit. Misschien is er met het vervangen van een elektrolytische condensator (elco) http://www.openfsg.com/index.php/Revive_a_Dead_FSG weer nieuw leven in te blazen. Zijn er DSE-ers die ook een eigen server hebben draaien en hoe bevalt dat?

DSE koopt een nieuwe server

Gefeliciteerd, dat is voor de gebruikers en de beheerders een goede ontwikkeling...

is hij al in gebuik?

Klopt het dat de nieuwe server na 2 jaar nog steeds niet in gebruik is?

Gebruik nieuwe server

Helaas het enige wat er nu op gebeurt is het afhandelen van de mail en het verwijderen van zoveel mogelijk spam.
Ken jij nog IT'ers die zouden kunnen helpen om DSE weer bij de tijd te brengen?

Zie ook: http://www.dse.nl/node/view/3994#comment-5619