registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Wat stuurt je computer het internet op zonder dat je het weet?

/~nieuws/pics/gibsonr.jpg

Nieuwsgierig? Als je het Engels machtig bent ga dan eens naar naar http://www.grc.com en doe de testjes die je daar kunt vinden. Dat geeft je al een aardig inzicht wat er zonder dat je het meteen ziet kan gebeuren. Niet dat je nu meteen in paniek moet raken maar in deze tijd van wachtwoorden raden, het hacken van accounts en het vissen (phishing) naar pincodes en banknummers kan het geen kwaad je inzicht wat te vergroten. Dat geld ook voor het gebruik van een firewall.

In de laatste Windows versies is wel een firewall opgenomen maar die laat niet zien wie en welk programma het internet op wil.
Dan is het gratis ZoneAlarm een betere oplossing. Dat vergroot je inzicht wat er "onderwater" regelmatig het internet opgaat. ZoneAlarm laat ook zien welk programma zonder jouw toestemming het internet op wil dat programma wordt dan tegengehouden totdat je je toestemming verleent. Wellicht kunnen we elkaar bij DSE wat ondersteuning bieden. Wie heeft er ervaring met firewalls en stelt zicht beschikbaar om mede gebruikers waar nodig te helpen? En.. omdat het hier om de regio Eindhoven/Helmond gaat kan dat gemakkelijk bij iemand thuis.

Rien, Je link naar http://

Rien,

Je link naar http://www.grc.com bevat een session id o.i.d. en werkt dus niet. En aangekomen op de home page was het mij absoluut niet meteen duidelijk hoe nu verder. De test die je wilde aanbevelen is denk ik de ShieldsUp, maar voordat ik die echt gevonden had was ik toch een aantal klikken verder. Deze site is door de grote hoeveelheid reclame erg onduidelijk geworden.

Maarten

Link?

Bedankt Maarten voor deze correctie. Ik heb de link aangepast als het goed is kom je nu bij ShieldsUP uit. In het verleden vond ik het een interessante site en dat is ondanks de reclame voor hun professionele producten eigenlijk nog steeds zo. Bij hun werd ik een aantal jaren geleden ook voor het eerst getipt over ZoneAlarm.

ip opvragen

Op www.eib.dse.nl/dolf.htm heb ik enkele standaard links geprobeerd om het ip adres op te halen.
andere adresse:
www.showmyip.nl/
www.ip-adress.com/

Adres en browser en land. www.123myip.co.uk/cometo/?en

Veel meer word er volgens mij niet mee gezonden