registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Zoek de voud 2

Weer een kleine oogst binnengehaald, maar deze keer wel een beetje voor fijnproevers.
Om te beginnen een zinnetje onder het motto Zelfs de beste breier laat wel eens een steek vallen, waarmee ik wil aangeven dat mijn kritiek gepaard gaat met bewondering. De voorpagina-columnist van het ED schreef gisteren: Of ik een polsbandje wilde kopen. Ze had een gele, waarmee Armstrong van doen had. Hier zit een fout in van het type een grote paard.
De volgende is gemakkelijker. Op pagina 2 las ik Alleen de Britse koningin Elisabeth (...) en Rania van Jordanië worden nog enige invloed toegedicht. Het werkwoord richt zich hier niet naar het onderwerp.
Zelfde ED, pag. 3: De GGB heeft inmiddels al twee individueel aangekaarte zaken over onderscheid op grond van leeftijd door supermarkten behandeld. In de een kwam de commissie tot de conclusie dat (...) Fout van dezelfde aard als in de column.
Tenslotte een kop (pag. 11): Handhaving V'waard nu wel op orde. Mijn bezwaar richt zich tegen het voorzetsel. Er is een verschil tussen iets in orde of op orde hebben: als het in orde is, is het goed of oké, als het op orde is, moet er iets opgeruimd of geordend zijn. Je kunt je administratie best op orde hebben, dan nog is het niet in orde als je daar frauduleuze transacties in onderbrengt. En de Valkenswaardse handhaving zal moeilijk in orde kunnen zijn, als het archief van de vergunningen niet op orde is.