registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Lees Opiniepagina ED van 23 juli

Verschillende keren deze week had ik de neiging om een reactie in te zenden naar het ED. Gelukkig hebben anderen het voor mij gedaan. Lees vandaag maar het stuk van Patrick Heller Stemmingmakerij over terreur en dat van Ronald van Hoof Vonnis Spooren lijkt op 'n executie. Gelukkig wonen er in Eindhoven nog wakkere mensen.
Met Heller ben ik het inhoudelijk helemaal eens, met Van Hoof grotendeels. Spooren is op een middeleeuwse manier gestraft, omdat hij aan de schandpaal is tentoongesteld, maar het mag hem wel aangerekend worden dat hij als volwassene sexueel contact - en bovendien een risicogevend contact - heeft gezocht met minderjarigen; dat het zichzelf prostituerende jongens waren is geen geldige verontschuldiging. In de verhouding volwassene - kind ligt de hoofdverantwoordelijkheid bij de volwassene.
Naast bovengenoemde zijn trouwens ook de andere brieven de moeite van het lezen waard, vooral die van D. Hoogmoed over het Walgelijk wilhelmus? en die van R. Meyer over de twee kanten van de atoomaanval op Japan in 1945.