registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

11-12-2011 Zesde editie Back to the Sixties

De Valkenhorst waar het allemaal gaat gebeuren

De Valkenhorst waar het allemaal gaat gebeuren

Sommigen komen op de Puch of de Florett, anderen met de rollator. Maar de meeste bezoekers zijn nog volop “alive and kicking” als ze weer naar hun jaarlijkse Back to the Sixties kunnen gaan. Op zondag 11 december a.s. is het weer zover. Dan gaan om 13 uur de deuren los om de nozems en artistiekelingen van toen vrij baan te geven. Dit jaar in “de Valkenhorst” aan de Oirschotsedijk 23 op Acht. Vanaf dat moment is het daar louter muziek uit de 60-er jaren die de klok slaat in het tot ware sixties-tempel omgebouwde zalencentrum aan de Oirschotsedijk.

Om 14 uur maakt de eerste van de vier optredende, originele Eindhovense sixtiesbands haar opwachting. Het is de organisatie ook dit jaar weer gelukt, “nieuwe” groepen uit die tijd uit hun as te laten herrijzen. Deze keer zijn het Meet Fashion en Molly Mill, allebei bands die destijds furore maakten in de roemruchte Poort van Kleef. Elf andere oorspronkelijke bands revivalden al op BttS sinds het eerste evenement in 2006.

Mickey Finn en Fashion 6 completeren op veler verzoek het live programma, dat tijdens de podiumwisselingen wordt omlijst door muziek-van-vinyl, gedraaid door de DJ’s Wally Rijks en Walter de Laat. In de loungezaal bieden de Eindhovense Vinyl Veteranen EVV originele singeltjes en elpees te koop aan en er zijn old time brommers te bewonderen, terwijl de bands daar op grootscherm te volgen zijn.

Er wordt per toerbeurt gespeeld, elke groep twee sets. Om circa 20.30u klinkt het gezamenlijke slotnummer. Dankzij de medewerking van de gemeente Eindhoven worden op de Oirschotsedijk speciale verkeersmaatregelen getroffen die het mogelijk maken, veilig en probleemloos dichtbij de zalen te parkeren.

Back to Sixties, een echt Eindhovens evenement, gebaseerd op "de muziek van toen door de bandjes van toen uit de zaaltjes van toen". Het is: oude vrienden ontmoeten, herinneringen ophalen, muziek, dans, sfeer, noem maar op. En, zoals een bezoek-ster eerder meldde: "het enige feest waar je je buik niet hoeft in te houden!"

“Back to the Sixties Eindhoven” is een non profit-evenement, georganiseerd door een 4-mans werkgroep. De toegang is gratis.

Molly Mill uit 1969 nu opnieuw bij elkaar

Molly Mill uit 1969 nu opnieuw bij elkaar

Meer info: www.spanglefish.com/sixties/