registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Zoek de voud 1

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Het Eindhovens Dagblad (ED) bericht vandaag op pag. 5: Het zou gaan om onopvallende jonge mannen uit Leeds en omgeving, die nooit enige blijk gaven van radicale ideeën.
Univé Zuid schrijft in een folder over zijn lage autopremie: In een vergelijk met 5 grote personenautoverzekeraars hebben we de premieverschillen naast elkaar gezet.
Het ED citeert vandaag een gemeenteambtenaar over de nieuwe rotonde op het Floraplein: De oplossing van 3VO voor een ongelijkvloerse kruising met trappen en een lift is geen optie. Financieel en ruimtelijk onhaalbaar.

Dagtaak

Tja hier kun je een dagtaak aan hebben. :-)
Maar enig, vergelijking, met zou goed moeten zijn, misschien is het leerzamer om onze lezertjes uit te leggen waarom dat zo is? Ik neem tenminste aan dat dat (vroeger) jouw vak was/is.

Uitleggen?

Eigenlijk had ik dit bericht voor een binnenpagina van DSE bestemd; niet belangrijk genoeg voor de voorpagina, dacht ik. En uitleggen? Wil ik wel, maar vervangt dat niet teveel het zelf denken? Bovendien zijn schoolmeesters toch al niet populair. Ik dacht: uitleggen als iemand daarom vraagt. In jouw geval overigens niet nodig.
Als ik hier een dagtaak aan zou krijgen, is dat een veeg teken voor onze schrijvende media.

binnenpagina

De technocraten bepalen hier wat op de voorpagina komt.

En de stemmers dan?

Ik dacht dat de stemmers dat bepaalden. Vergis ik mij?

stemmen

Nee hoor. Inderdaad zijn het de stemmers die dat kunnen bepalen. Tenminste.... zolang er geen misbruik wordt gemaakt middels meerdere acounts. Je kunt een eigen account hebben en een paar andere voor bijvoorbeeld een of meer organisaties. Op die manier zou je dus je eigen bijdrage naar de homepage kunnen stemmen, en dat is niet de bedoeling. Daarnaast kan de DSE redactie een bericht op de homepage plaatsen.

Op het ogenblik is het zo dat er nauwelijks gestemd wordt. Dus maakt de redactie een keuze uit de meest leuke bijdragen om onze homepage "bruisend" en aantrekkelijk te houden :-). Verder proberen we ook een balans te vinden tussen positief en negatief nieuws. We kunnen echt nog steeds schrijvers uit de regio gebruiken. Op dit moment is Eindhoven helaas een beetje oververtegenwoordigd als ik me niet vergis. :-(

Engels..?

Hee Rien, heb je hier een Engelstalige editie van het E.D. gefotografeerd? :-p

Engelstalig

Nee hoor, een artikel met een Engelstalige kop. Zoek maar op in het ED van 12/7. Het gaat in dat stukje over Blues Dungeon die a.s zondag om 17.00 uur optreed in cafe de Groot aan het Wilhelminaplein. Een gemiste kans voor die band om het optreden niet op onze homepage aan te kondigen. :-)

losse woorden

Volgens mij is "taalergernis" een samenstelling en zou net zoals "top-ergernis" dus aaneen geschreven moeten worden. Die laatste met een koppelteken omdat het anders een wat lastig te herkennen woord zou vormen. Het schrijven van samenstellingen als losse woorden levert vaak verwarring op. En ergernis. ;-)

Witte 't zeker, man?

Is het vaud in plòts van voud?
Witte 't zeker, man?
Kekt dan es nòr Tien vur Taol,
want daor hè 'k et van.