registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Zwarte stilte voor de graffiti storm op 9 en 10 juli

De wanden zijn al "gezwart" - Foto: Rien Valk

De wanden zijn al "gezwart" - Foto: Rien Valk

Step in the Arena Vandaag 11:00 in De Berenkuil, Eindhoven. Internationaal graffiti festival, 200 lokale en internationale graffiti artiesten showen dit weekend hun vaardigheid. Bij graffiti wordt nog al te vaak gedacht aan het bekladden van muren, tunnels en treinen maar in onze berenkuil kun je dit weekend de echte graffitisten weer eens aan het werk zien. Kunstwerkjes als hieronder misstaan niet in een museum voor moderne kunst. Zelfs ED columnist Jos Kessels die niks heeft met het van Van Abbemuseum zal dit weten te waarderen lijkt mij.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Wat mij betreft mogen er grote billboards in onze regio geplaatst worden waarop de echte graffitisten onze openbare ruimte mogen verfraaien, toch?

Tags vervuiling

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Absoluut triestig dat wel, maar of dit rechtstreeks in verband staat met de graffiti happening van dit weekend? Deze foto maakte ik bij Groendomein het Wasven helaas al op 27-4-2011. Ik kan me echter niet voorstellen dat de graffitikunstenaars die hun werk in onze berenkuil plaatsen zich verlagen tot dit soort vervuiling.