registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Zou Strauss-Kahn toch imbeciel zijn?

Iedereen is wel op de hoogte van het feit dat de Europese topman van het IMF, Dominique Strauss-Kahn, in New York gearresteerd is op beschuldiging van brute seksuele misdragingen jegens een kamermeisje in het hotel waar hij logeerde. Volgens het kamermeisje heeft de topman, nadat hij naakt uit de badkamer gekomen was, haar aangerand, geprobeerd te verkrachten en opgesloten in de badkamer.
Het verhaal is meteen de wereld rondgegaan en Strauss-Kahn zit diep in de puree. En mét hem het IMF en de Franse Socialistische Partij, waarvoor hij de gedoodverfde presidentskandidaat was.
Mij komt het verhaal volstrekt ongeloofwaardig voor. De tegenkandidaat van Sarkozy is er volgens mij op een zeer platvloerse wijze ingeluisd. Op dezelfde, zij het minder subtiele, manier waarop dat Ruud Lubbers ooit overkomen is, ook in de VS.
Het verhaal over Strauss-Kahn puilt uit van de onwaarschijnlijkheden. Ten eerste: welke slimme jongen die sex wil pakt het zo dom aan, dat hij niet met verleiding of desnoods met omkoping maar met geweld een vrouw in bed probeert te krijgen? Geen oproepbare stoeipoes bovendien, wier discretie gekocht kan worden, maar een onbekende vrouw, waarvan je niet weet waartoe zij bereid is. En hoe idioot of dronken moet je zijn om - notabene nog op 62-jarige leeftijd - de kwetsbaarheid van je positie te vergeten en je carrière op zo'n onnozele manier ineens in de waagschaal te stellen?
Ja, lees je dan - en de wereld slikt het argument als zoete koek -, maar hij stond bekend als een notoire rokkenjager. Ja, vraag ik dan, maar ook als een dómme rokkenjager, een onbeheerste puber? Hoe kan hij dan toch een toppositie bereikt hebben en niet al veel eerder in de nor zijn beland?

Ik denk dus dat voor Strauss-Kahn een valstrik is gespannen. Tegenstanders hebben het kamermeisje waarschijnlijk ingehuurd om hem snel even beentje te lichten. En makkelijk genoeg is dat, wanneer iemands zwakke plek - in dit geval zijn sexbelustheid - zo algemeen bekend is. Kleine bananenschil, grote val.
Bovendien: als alleen de beschuldiging van een vrouw voldoende is en geen getuigen of bewijzen van de misdaad vereist zijn, wat een koud kunstje is het dan om iemand achter de tralies te krijgen!

Complot

De zoveelste complottheorie.
Wie kent de echte waarheid?
Misschien wordt het duidelijk in de loop van het proces wat komen gaat.

gerrit