registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Tropisch Waalre op z'n schoonst

foto's Eric Ideler

foto's Eric Ideler

Afgelopen zaterdag stond Waalre op zijn kop. In het kader van de landelijke actie "De schoonste gemeente van Nederland" strijdt Waalre met 9 finalisten om de eerste plaats. Van het NCRV-programma 'Tegen de Klok' kon Waalre zich bewijzen door in 5 dagen tijd de markt om te toveren in een tropisch paradijs met fraai zandstrand, water, volleybaltoernooi, 500 badgasten en 50 smaken ijs. En dat alles op een schone manier...

Er is door 5 'captains' bijna een week aan gewerkt met spontane inzet van heel veel vrijwilligers. Volgens sceptici een hopeloze opgave.


Zaterdagochtend viel er nog even een tropische bui en amper een uurtje later moest al het vernuft er aan te pas komen om een dijkbreuk te bezweren.
/~ideler/images/2005-0702-tropischwaalre5.jpg


Maar zaterdag om 14:00 uur kon het toegestroomde publiek zich toch bijna aan de Riviera wanen en bastte het feest los :-)Presentatrice Nance kon haar ogen niet geloven en feliciteerde de Captains met deze prestatie: "ik geniet hier enorm van..!"
/~ideler/images/2005-0702-tropischwaalre3.jpg


Of Waalre daadwerkelijk de eerste prijs krijgt, hangt af van de tegenstand van de andere finalisten.
Zondag moet het marktplein weer helemaal schoon zijn. Tijd om voor de buis te gaan zitten en de opnames bij 'Tegen de Klok' te bekijken: zondagavond 3 juli om 21:15 op Nederland 1