registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Een onafhankelijk, regiodekkend geluidmeet systeem voor de dossiervorming

Het college van B&W van Best wenst niet mee te betalen aan een onafhankelijk en transparant geluidmeet systeem, tegen de lawaai terreur van Eindhoven Airport.
/~henkdaalder/images/geluidmeetnet.jpg


Het college van B&W van Best wenst niet mee te betalen aan een onafhankelijk en transparant geluidmeet systeem, tegen de lawaai terreur van Eindhoven Airport. "Want de veroorzakers zouden er toch niets mee doen." Het lijkt wel of Best nog in de feodale middeleeuwen leeft.
Er komt een factor 3 meer lawaai overlast aan. Ongetwijfeld zullen daar problemen door ontstaan. Zoals massale bezwaren tegen de WOZ aanslag, dit jaar al.
Daarom moet de samenleving, de gemeenteraad van Best, nu beginnen met dossiervorming.
Daar heb je zo'n geluidmeet systeem voor nodig, niet alleen in Best, maar regio dekkend.
Straks verdeelt EA de vluchten over de hele regio, om pieken in de overlast niet steeds op dezelfde wijk te laten vallen. Met een regio dekkend systeem kun je dan controleren of dat eerlijk gebeurt. Alleen al het inzicht waar het lawaai terecht komt, zal minder klachten dus kosten opleveren.
Ook kun je er de schadevergoedingen mee verdelen over de regio.
Als de gemeentes het regionale geluidmeetsysteem samen specificeren en inkopen, krijgen we dat systeem voor de laagste kosten.
Dit stukje verstandig bestuur kost relatief weinig, maar in het feodale Best is de bevolking en hun brains dat kennelijk niet waard.