registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Sexueel misbruik door kinderen?

Zojuist bracht de tv het 'nieuws' dat in Friesland twee jongens van 10 en 12 jaar drie meisjes van 4 tot 9 jaar sexueel zouden hebben misbruikt. Afgezien van de vraag of dit nu nieuws is dat de hele natie moet vernemen - ik verdenk sommige media ervan dat ze er geil(!) op zijn -, vraag ik mij af hoe jongens die waarschijnlijk nog niet geslachtsrijp zijn andere kinderen sexueel kunnen misbruiken. Waar hebben we het dan over? Waarschijnlijk wel over iets dat je onbetamelijk kunt noemen, misschien is er zelfs wel iets gewelddadigs gebeurd. En dat moet natuurlijk ook besproken en misschien bestraft worden. Maar bij sexueel misbruik hebben we het over geslachtsgemeenschap en over het profiteren van een ongelijke machtsverhouding. Zulke woorden moet je niet te onpas gebruiken.

17.05 uur. Mijn vermoeden lijkt bevestigd te worden. Op Nu.nl lees ik zojuist: 'De politie maakt daar voorlopig uit op dat de verdachten de afgelopen jaren ontuchtige handelingen met de meisjes hebben verricht.' Een opvoedkundig probleem dus en geen nieuws voor volwassen Nederland.

Ter adstructie dit bericht van 21 juni (ANP):

EE (ANP) - ,,De rust in Ee moet terugkeren.'' Dat zei voorzitter T. Tanja van Dorpsbelang Ee maandagavond na een besloten bijeenkomst samen met de gemeente Dongeradeel.
De twee partijen kwamen bijeen in het dorpshuis van het Friese dorpje naar aanleiding van de onrust die is ontstaan door het vermeende seksuele misbruik van drie meisjes door twee jongetjes.
Om de rust te laten weerkeren, hebben de gemeente en Dorpsbelang besloten de pers voorlopig te boycotten. ,,Want we hebben het idee dat er al snel zaken worden opgeklopt en dat komt de rust in het dorp niet ten goede'', aldus Tanja.
De onrust in het dorp is dan ook enorm. Niets anders dan het vermeende misbruik is nog gespreksonderwerp in Ee. Het geruchtencircuit wordt gevoed door de onduidelijkheid over de kwestie. Ook de dorpsbewoners, die alleen anoniem iets willen zeggen, hebben geen idee wat de verdachte jongetjes van twaalf en tien jaar precies met de meisjes van vier tot en met negen jaar hebben gedaan.
De meeste dorpsbewoners willen echter niets aan de pers kwijt. Zo ook niet over een bord in de tuin bij een woning aan De Skeperij. 'Beter een verre vriend, dan een anonieme klikker', luidt de tekst. In het dorp gaat het verhaal dat de ouders van één van de meisjes SBS-programma Actienieuws zou hebben ingelicht. Dat televisieprogramma bracht vrijdagavond als eerste het nieuws uit Ee.