registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Dinsdag 11 januari 2011 DSE veilig thuisnetwerken en nieuwjaarsavond

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Kom op 11 januari 2011 DSE-ers life gezellig nieuwjaar wensen vanaf 20:30 uur of kom wat eerder om van 19:30 tot 20:30 uur meer te weten te komen over hoe die (draadloze) router jullie computers thuis veilig(?) met internet en elkaar verbindt.

THUISNETWERKEN EN VEILIGHEID
Steeds meer mensen hebben thuis meerdere PC's of Mac's in een (draadloos) netwerk verbonden. Via een router met een ingebouwde firewall is dat netwerk continue aan het internet verbonden. Hoe werkt dat nu? Om dat te begrijpen is het nodig iets over Ethernet, switches, 802.11 a-n, ports en routers te vertellen. Deze avond wordt technischer dan de eerste avond over de digitale struikrovers en ander ongein op de digitale snelweg. Maar we houden het zo praktisch mogelijk. Doel is om iets meer van de achtergrond te begrijpen van de techniek bij jou thuis zodat jij beter begrijpt waar je je zorgen over moet maken en waarover niet.

NIEUWJAARSAVOND
Na die sessie voor de technisch geinteresseerde volgt vanaf 20.30 de nieuwjaarsavond voor alle betrokkenen van DSE. Als bestuur willen wij graag horen wat er leeft bij de bewoners en of jullie nog wensen hebben. Rond 21.00 volgt dan nog een korte toespraak over de status en plannen van de DSE in 2011.
Uiteraard zorgen wij voor een hapje en drankje!

WAAR/WANNEER?
De avond wordt gehouden op: dinsdag 11 januari 2011
Plaats is: Amrath Hotel Pierre, Leenderweg 80, 5615 AB Eindhoven

De koffie staat klaar vanaf: 19:00 uur
De technische bijeenkomst begint om: 19:30 uur
De nieuwjaarsavond begint om 20:30 uur

AANMELDEN
In verband met de beperkte zaalruimte is het noodzakelijk om je van te voren aan te melden.
Aanmelden graag via de volgende link:
http://www.dse.nl/helpdesk/11januari2011.html
Graag zo spoedig mogelijk aanmelden maar uiterlijk vóór 3 januari.

Wens 1

De eerste wens heb ik alvast, om dat we op termijn afscheid nemen van ons weblogprogramma Greymatter en uiteindelijk helemaal overstappen op het stabielere en beter tegen spam gewapende WordPress:

Een WordPressthema wat makkelijk aanpasbaar is in html en waarbij de breedte meer uitgaat van de grotere monitoren die we tegenwoordig gebruiken. PHP kunnen we in verband met de veiligheid in DSE-WordPressMU niet gebruiken.

Wie volgt met andere wensen?