registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Protour, Eindhoven NUENEN Helmond

/~henkdaalder/images/protournuenen2.jpg


De fietswedstrijd was in Nuenen maar een heel tamme gebeurtenis. Elke 5 minuten kwam er een motor een auto, nog een auto en nog een auto, en als je goed keek reden er ook nog een paar wielrenners tussen. Daarna was de weg weer voor 5 minuten helemaal leeg. Op die toeschouwers na, die een plekje langs de snelweg hadden gezocht en uit verveling het asfalt eens van nabij inspecteerden, en in de verte tuurden of het volgende plukje er al aan kwam.

Op het viadukt in Nuenen/Geldropse dijk, was het vol:
/~henkdaalder/images/protournuenen1.jpgEn even verderop, bij de Hoevense straat was een springconcours aan de gang, veel interessanter en aktiever, maar ook een stuk stoffiger. En In Gerwen kwam de processie van Valkenswaard naar Handel langs, op de terugweg, dus wat stiller dan op de heenweg, gisteren.

Grote flauwekul

Ik mag hopen dat Eindhoven aan dit evenement ettelijke miljoenen overhoudt. Dat zou tenminste enige compensatie bieden voor het ongemak dat de verkeersdeelnemers in de stad wordt aangedaan. Ik moest vanmiddag met de auto enkele treinreizigers afhalen, omdat het busvervoer door deze Eindhovense 'krachttoer' in het ongerede scheen geraakt. Het duurde drie kwartier rijden, één keer uitstappen en drie maal keren vóór ik het station bereikt had, want denk maar niet dat er ergens aangegeven stond hoe je daar moest komen. Het enige wat je tegenkwam waren roodwitte borden, hekken en dwars over hoofdverkeerswegen gespannen linten. En niet te vergeten: nog meer automobilisten die vastliepen en zinloze rondjes reden.
Ik vind het abnormaal, dat dit soort evenementen belangrijk genoeg gevonden wordt om het normale verkeer volkomen te mogen verstoren. Wie haalt het in zijn hoofd om voor dergelijke races een regionaal bus- en treinknooppunt te blokkeren? Van Lotje getikt!

"tam" is niet negatief maar tam

Je hebt gelijk dat er wel vaak negatieve berichten zijn, dat is ook in de krant het geval. Iets negatiefs lijkt altijd belangrijker, dus is het nieuws.
Hoewel het een echte wedstrijd is, zit er ook iets negatiefs aan.
Zoals Gouddelver al beschreef: allerlei straten zijn afgesloten. Als je alleen voor de wedstrijd komt is dat niet erg, maar er zijn ook mensen die gewoon iets anders te doen hebben.
In Gerwen hebben de elk jaar de "ronde van Gerwen", een amateur wielren wedstrijd. Half Gerwen is dan afgezet, als je die dag met de auto weg wilt, moet je s'ochtends vroeg je auto al "buiten het parcours" zetten.
Ander kun je die dag niet weg met de auto. Of je moet je met veel discussie en kwaaie blikken langs de bewaking praten.
Voor mij hoeven dergelijke "evenementen" dus niet.

Maar Hansray, als je hier positieve bijdragen gaat schrijven, dan kan dat die, waarschijnlijk, oudere heren verleiden ook wat positiever te schrijven. Laat eens wat positiefs zien!

Wat zou je zelf een goede "homepage" vinden?

Welkom als meninggever in deze gemeenschap.
Welk soort homepage zou je niet "zonde" vinden, maar juist interessant?
Laat het weten! Geef voorbeelden. Ik ben zeer benieuwd.
Ik schrijf zelf over onderwerpen die ik of belangrijk vind, of leuk of opvallend om te melden.
Ook vind ik het leuk om te oefenen in het zo goed mogelijk opschrijven.
Je kunt er natuurlijk over discussieren wat "goed" is...

Overigens vind ik het al een pluspunt dat je er wat van zegt.
In ieder geval heeft dat weer de publicatie van een mooie foto opgeleverd.

Autoloze zondag?

Vantevoren was toch redelijk bekend wat de gevolgen voor het (auto)verkeer zouden zijn en dat de stad werd verdeeld in 2 helften.

Misschien dat een dergelijk evenement in combinatie met een autoloze zondag wel ieders goedkeuring had kunnen wegdragen. Een idee voor volgend jaar?

Yes!

Een autoloze zondag is een goede manier om breed bekend te maken dat er iets aparts staat te gebeuren.
Maar ik vind wel als mensen zelf vinden dat ze perse met de auto moeten, dat danwel moeten kunnen. Desnoods met een soort max snelheid, overal in de stad van 20 km/uur. Dus fietssnelheid.

bijval!

Inderdaad een bijzonder verveldende toestand. Om half acht uit bed gelald doordat de organisatie blijkbaar geen grip had om de man achter de microfoon van de geluidsinstallatie, afzettingen niet aangegeven voordat je er pal voorstond, omleiding door Helmond aan de noordzijde niet te vinden, en muziek in het groen - een evenement dat al veel langer bestaat en volgens mij eerder vergunning had - behoorlijk gestoord door overvliegende politie... Hopelijk de laatste keer dat dit georganiseerd wordt.
H. Bogaers