registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

De postbodes staken!

Verdorie, de postbodes staken!
Ik had vandaag juist belangrijke post. Ik heb het laten aantekenen en dat kostte maar liefst 7 euro.
Ik kreeg wel meteen de mededeling dat het poststuk vandaag niet meer bezorgd kon worden, morgen ook niet maar het zou wel eens volgende week kunnen worden!
Dat is heel vervelend voor mij, maar toch kan ik begrip opbrengen voor de stakende postbodes.
Je zal toch maar op straat gegooid worden terwijl je baan overgaat naar een parttimer die vrijwel niets kost.
Ik werk niet meer, maar toen ik nog wel in het arbeidsproces actief was hadden we een gouden regel: “je zet geen vrijwilliger, parttimer, gepensioneerde of stagiaire op een vaste arbeidsplaats”.
TNT doet dat nu wel. De postbodes moeten vervangen worden door goedkope huisvrouwen, scholieren of anderszins. Waar is de arbeidsmoraal gebleven? Waarom staan we dit toe? Zijn economische redenen nog het enige wat telt in deze maatschappij? Is dit nu een gevolg van de privatisering?
Hoe denken de DSE-ers hierover? Bent u bereidt om een paar centen meer voor Uw postzegels te betalen of denken DSE-ers ook alleen maar aan de economische voordeeltjes?
Wat ik helemaal schandalig vond was dat de postbode mij enige weken geleden een brief bezorgde waarin werd gevraagd of ik soms zin had om post rond te gaan brengen tegen een hongerloontje.
Als ik postbode was geweest dan had ik toch drie keer na moeten denken of ik een dergelijk stuk wel wilde bezorgen! Waarschijnlijk hadden de postbodes geen keuze en stonden ze met de rug tegen de muur. Niet bezorgen is werkweigering en wel bezorgen is ontslag op termijn.

gerrit

werk weigeren heel belangrijk

Werk weigeren is heel belangrijjk voor de gezondheid van de wernemer.
Je gaat toch geen domme dingen doen die een baas boven jou aan jou op eist.
Je gaat toch geen misstap zetten omdat een chef dat wilt.
Je gaat toch geen chemisch afval dumpen omdat een chef dat wilt.
Werk weigeren met verstand is goed, en kan heel goed zijn voor een gezonde economie.
Je moet immers wel overtuigd zijn dat een opdracht gezond is.
Je moet immers je vaste baan en de kwaliteit van de dienst bewaken.
Je moet kunnen opkomen voor je zelf.
Er zijn genoeg verantwoordelijke banen. Ook daarmee moet je ook opkomen voor een goede maatschappij. Laat je geen onzin opdringen door zulke onzingige schijnbare economische ideeën. We verpesten daar de markt mee. En dus ook de kwaliteit van de diensten en produkten die we hard nodig hebben. Wat je koopt daar stem je op. Je koopt elke dag iets. Dus je stemt ook elke dag op een goede economie.