registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Lagerhuisdebat BOSE en luchtkwaliteit, 150 deelnemers

/~henkdaalder/images/lagerhuisdebat.jpg


Ma 13 juni was er een lagerhuisdebat over de luchtkwaliteit en BOSE. 2 zaken die elkaar in de weg zitten.
- BOSE gaat over de doorstroming van het verkeer, en over het verminderen van de luchtverontreiniging.
- En tegelijkertijd verhindert de overschrijding van de luchtverontreinigingsnormen, dat er een nieuwe weg gebouwd wordt. Terwijl zo'n 60% van de stadse luchtverontreiniging door verkeer wordt uitgestoten.

De moderator was Thijs van Son, TV journalist bij Omroep Brabant.
Aan het begin van het debat had iedereen een plaatsje gevonden en zat de zaal vol met ca 150 mensen, links en rechts even veel.
Maar kort na het begin van het debat stelde de moderator iedereen voor de keus:
- of bij het kamp tegen de ruit,
- of bij het kamp voor de ruit.
Het gevolg was een volksverhuizing in de zaal, bijna iedereen verhuisde naar links (een voorbode voor de verkiezingen?) en rechts bleven een tiental fans van een harde oplossing achter.
Die situatie is op de foto te zien.

Het moet gezegd, de ruit-voorstanders kwamen moedig op voor hun keuze, tegen een grote overmacht aan argumenten. Zij waren er tenminste, de andere ruitvoorstanders waren ook uitgenodigd, maar lieten het afweten.

Er werd gediscussieerd nav 2 stellingen. De opmerkelijkste was dat de SRE nu geen besluit kan nemen, omdat ze zelf heeft geconstateerd dat er geen uitvoerbare alternatieven zijn. Ze zouden een nonbesluit nemen.
SRE bestuurder Smetsers had het al eerder gezegd: "we kunnen nu geen nieuwe wegen bouwen ook geen extra viaducten, we kunnen nu alleen maar technische dingen doen, zoals DVM"
Ik vond het wel goed klinken. Nu nog even wachten tot iedereen de realiteit accepteert, voor of na de komende raadsvergadering en voor of na de verkiezingen.