registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Phishing. Vissen naar bankgegevens.

Komisch maar ook triest is het onderstaande deel van een e-mail die uit Amerika binnen kwam. Dit is een nogal doorzichtige poging om bankgegevens los te peuteren. Tenminste ik mag aannemen dat dat voor iedereen duidelijk was. De postbank zal nooit een e-mail sturen naar zijn klanten om de inlog gegevens op te vragen en zeker niet in het Engels! Een duidelijk geval van wat tegenwoordig ook wel Phishing wordt genoemd. (Phishing is oplichterij op internet) Naast virusen en spyware iets om rekening mee te houden.

Return-Path: <CatinaBlackard@postbank.nl>
Received: from c-67-167-208-246.hsd1.il.comcast.net [67.167.208.246])
by amsfep14-int.chello.nl

Dear Postbank Customer,
This email was sent by the Postbank server to verify your e-mail address. You must complete this process by clicking on the link below and entering in the small window your Postbank online access details. This is done for your protection - because some of our members no longer have access to their email addresses and we must verify it.
To verify your e-mail address, click on the link below:
a href="http://www.google.sm/url?q=http://go.msn.com/HML/
6/8.asp?target=http://%09%37m%7ai1%71j.%44%61%%%2e%%09r%%09U/" target=_blankhttp://www.postbank.nl/

Om in zo'n mailtje wat meer informatie van de afzender te achterhalen klik je op bestand vervolgens op eigenschappen en in het venster wat dan verschijnt op details Je ziet dan dat <CatinaBlackard@postbank.nl> de afzender van het zogenaamd van de postbank afkomstige mailtje gebruik heeft gemaakt van Comcast. (is the #1 Broadband ISP in the US) http://www.comcast.net/comcast.html Toch vreemd dat de postbank mail stuurt vanuit Amerika nietwaar? Verder kun je ook zien dat de link niet echt na de postbank verwijst maar naar een msn site. Hier is duidelijk iets niet in de haak. Zonder paniekerig te doen, houd in de toekomst gewoon rekening met dit soort oplichterij!
Meer informatie over phishing kun je vinden via Google als je phishing intikt en laat zoeken in het Nederlands.

snelle reactie

De Postbank is er snel bij. Ze hebben vandaag (4 juni) om 15:23 uur een waarschuwingsmail gestuurd.
Je kan ook kijken op www.postbank.nl en klik op de rode tekst rechts onder.

Snelle reactie? De valse website is nog online!

Als je op de link van het mailtje klikt krijg je een venster te zien wat hier vandaan komt: dlkrexae.nm.ru/welcome3.html. Tracert verwijst naar flock0vhs.newmail.ru [212.48.140.151]. Je vraagt je af hoe snel dit aan te pakken is. Iemand enig idee hoe je aan zoiets een eind maakt? Zal niet makkelijk zijn anders had de postbank het al gedaan.

Antiphishingtoolbar

Op http://www.pcmweb.nl/nieuws.jsp?id=628589 kun je meer lezen over een Antiphishingtoolbar.

Op http://toolbar.netcraft.com/install kun je de versie voor Forefox of Internet Explorer downloaden.

Opm:
1. je hoeft geen velden in te vullen!
2. Forefox http://mozillanl.mozdev.org/ is veel veiliger dan Internet Explorer