registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Dit was de 1 aprilgrap van DSE :-)

DSE gaat e-mail grootte beperken tot 140 karakters!
We hebben lang over de haalbaarheid nagedacht maar Twitter heeft inmiddels bewezen dat tweets van 140 tekens genoeg zijn om met elkaar te communiceren. Daarnaast wil DSE ook zijn steentje bijdrage met het tegen te gaan van die dure energie verspilling die het rond pompen van al die "bits en bytes" van lange emails veroorzaken. Zo helpen we ook mee aan een beter milieu en dragen we bij aan de CO2 reductie. Zie ook de artikelen: E-Mail energievreter en vervuiler? Zuinig omgaan met de computercapaciteit van DSE en Wat dragen spaarlampen eigenlijk bij aan de oplossing van het CO2 probleem? op onze homepage. De beperking gaat vandaag in de loop van de dag in. Mocht je nog lange e-mails te versturen hebben doe dat dan zo snel mogelijk. Reacties, bezwaren of aanvragen tot ontheffing kun je alleen via deze pagina kwijt: www.tweet.dse.nl Vul daartoe het aanwezige formulier in.

140?

Betekent dit dat mijn emails niet meer dan 140 karakters mag bevatten?

140?

Ik denk dat Rien zich vergist 140 is veel te weinig het moet 1.410 zijn.

DSE tweet commissie

Nee Hans, we hebben het echt over 140 tekens. Iedereen die daar problemen mee heeft wordt verzocht om te reageren via http://www.tweet.dse.nl/ Wij nemen dan contact met je op.

Hieronder een greep uit de reacties:

Goed dat jullie energieverbruik willen beperken. Ik ben momenteel werkeloos en blij dat ik dse.nl kan gebruiken voor banenjacht. Kan ik ontheffing krijgen?
Gr. Cor C

Ik vind het wel een goed idee. Wat beter met het milieu omgaan is niet verkeerd.
F. W.

Perfect, 140 tekens is eigenlijk nog veel. Goed voor het milieu, helemaal mee eens! Blij dat het al zo snel ingaat.
Bot.

Beste organisatie, Ik ben het wel eens met het idee,maar...Ik ben het niet eens met de grens. 140 tekens vind ik te weinig. En soms wil ik iets anders kunnen versturen. Een pagina is ongeveer 1,5 kilobyte. Dat vind ik een mooie grens. En anders vraag ik onheffing aan.
T. v. R

DSE is mijn voornaamste E-mail adres, al mijn mail verkeer gaat via DSE. zoals ik het nu begrijp wordt DSE meer een twitter mogenlijkheid. Hierdoor vrees ik mail problemen te krijgen.
M. W

Hallo ! In een weblog gelezen dat voortaan nog slechts 140 tekens mogen worden verstuurd. Dat is natuurlijk onmogelijk. Raakte toch even bezorgd sowieso over alles in mijn mailbox. Gebruik DSE intensief, echter alleen per webmail. Dus dat moet zo blijven. En niets mag kwijt.
mbissc

da's toch meer dan genoeg. kijk maar eens naar de lengte van de reacties op dit bericht, en anders stuur je toch 2 e-mails ;-)
zenpa

Graag ontheffing!
hbos

Belachelijk deze maatregel, dit is een aantasting van mijn persoonlijke vrijheid, de zoveelste! Nu weet ik zeker waar ik op 9 juni op ga stemmen. Geertje stookt tenminste graag en zal ook dit probleem snel oplossen! Go Geertje, go!
arde

74 Jaar ben ik inmiddels en ben DSE klant sinds het begin, bijna al mijn mailtjes gaan via DSE. Nu willen jullie mij voor het probleem stellen, ik na moet gaan denken hoe groot mijn mailtje gaat worden dat ik aan het schrijven ben. Natuurlijk ben ik wel voor korte berichtjes maar beperking bij voorbaat zie ik niet zitten. Er zij 2 mogelijkheden 1 ontheffing of naar iets anders uit zien. Ik stuur nooit SMS berichtjes en twitteren waarom zou je dat willen.
E.de. G

Ik maak hierbij bezwaar. Om toch mijn steentje bij te dragen, had ik graag mijn bezwaar persoonlijk gebracht en op gerecycled papier ingediend om het milieu te sparen.
H.v.d.W

Erg goed initiatief en een voorbeeld voor iedereen, die met het milieu begaan is. Klasse!
A.d.B

Zeer spijtig. Ook het feit dat ik dit op de website toevallig lees ipv in de mail. Ik gebruik mijn DSE-mail actief, en ben blij dat de mailbox maar 25MB groot is zo houd ik het regelmatig schoon. Ik stuur zelfs andere email-aliassen naar DSE door. Vanaf nu moet ik dan GMAIL maar gaan gebruiken. Vind ik jammer want als voormalig DSE-vrijwilliger worden mijn banden met de huidige DSE steeds kleiner, tot nihil. Ander punt is dat de termijn van a.s. donderdag veel te kort is.
H.C

DSE is momenteel mijn algemene e-mail adres. voor mij zou deze actie betekenen dat ik over ga stappen op UPC-mail of Tiscali. DSE is wel erg prettig en onafhankelijk van provider en heeft mijn voorkeur. e-mail is niet alleen voor berichten maar ook voor het versturen van documenten. Laten we om energie te besparen maar de opslag op servers en media als youtube eens gaan aanpakken.
H.V.

Ik gebruik mijn e-mail-adres voor het zoeken van werk en alle zaken voor mijn huis. En 140 tekens zijn dan een beetje weinig. Anders moet ergens anders een email-adres aanmaken om vanaf daar voortaan de mailtjes te doen. Maar ik blijf liever bij dse. Aangezien ik er wel heel erg tevreden mee ben. Zou ik een ontheffing of iets dergelijks kunnen krijgen?
C.V.


We nemen al deze reacties en bezwaren mee tijdens het overleg in de DSE tweet commissie over deze beperking. Afhankelijk van het aantal ontvangen reacties laten we via onze homepage weten of en wanneer we nog iets aan zullen passen.