registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Philips lampenmaakster onzichtbaar?

Waar is ons lampenmaakstertje? Foto: Rien Valk

Waar is ons lampenmaakstertje? Foto: Rien Valk

Vroeger stond ze in het volle licht nu zijn de bomen belangrijker lijkt het. Zou dit een bewuste keuze zijn en schamen we ons voor ons verleden met zo'n eenvoudige productiemedewerkster? Terwijl zij het waren die onze lichtstad mee groot hebben gemaakt.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Het zitje rondom haar ziet er zeker bij daglicht gezellig uit maar het blijft vreemd als je zo naar het lichtverschil kijkt. Alle spots staan op de bomen gericht en het beeld krijgt geen licht. Wie heeft dit zo bedacht en waarom?

Na de gloeilamp...

...nu ook voor het maakstertje het licht gedoofd? Je hebt gelijk Rien, ze valt in het niet. Ik kan me nog vaag herinneren dat er een Eindhovense discussie was over de belichting van het kegelkunstwerk aan de Kennedylaan. Wellicht dat we die nog eens dunnetjes kunnen overdoen?

Even de gemeente bellen

Ben het hier helemaal mee eens. Maar het moet wel haast een vergissing zijn. Even de gemeente bellen dat ze het spotje op de hoofdpersoon vergeten zijn. Of zou de Commissie-Post hier ook achter zitten?

Lampenmaakstertje

Natuurlijk moet het Lampenmaakstertje in het licht staan.
Dit is een orgineel Eindhovens monumentje met veel betekenis voor de Eindhovenaren.
Woensdagavond was ik er en het stond nog steeds in de duisternis. Het was vanaf het vernieuwde 18-septemberplein nauwelijks of niet te zien. Schande!

gerrit