registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Zondag 13 december Poethement Eindhoven, kerst, vogels en Godfried Bomans

Deze middag presenteren dichters, schrijvers en performers eigen werk in de vorm van een drieluik. Presentatie van de bundel ‘Ieder jaar Kerst’ van Jef de Schepper. De Schepper is in de dichterswereld vooral bekend als de oudsecretaris van Opwenteling Een, helaas, niet meer bestaande organisatie voor dichters en schrijvers. Indertijd opgericht door Joop Overstegen.

Jef de Schepper presenteert de bundel ‘Ieder jaar Kerst’ met daarin gedichten over kerst en beschouwingen over het bijbels kerstverhaal en bij kerstvoorstellingen in de schilderkunst. Hij leest tevens voor uit zijn recente bundel ‘Dichter bij jou’. Willem Adelaar zal een het gebruikelijke interview bij bundel/boekpresentaties afnemen.

Verder dragen dichters en performers voor uit eigen werk over hun inspiratiebronnen. Zo dicht Pierre Maréchal over uit Eindhoven verdwenen vogelsoorten. Waardoor werd je geïnspireerd is een vraag die veel dichters aan het werk zet.

Het derde onderwerp is Godfried Bomans (1913-1971). Dichters, verhalenvertellers en performers dragen hun werk voor over Godfried Bomans. Bomans was een bekend schrijver van boeken, essays, toneelstukken, dagboeken en te beluisteren op grammofoonplaten. Diverse werken van hem zijn verfilmd of op DVD te zien. Als Bomans op TV te zien was,was dat dikwijls dé redenen waarom velen die avond thuis bleven.

Tijdens deze middag treden o.a. op: Jef de Schepper, Patrick van Schaijk, Jan Verbakel, Sanne Steers, Angela Polderman, Willem Adelaar, Pierre Maréchal, Eva Libra, Volcmar Suijs, Jan van der Pol, Yargo, André van Eynthoeve (het eiland dat Bomans heet), Frans van Hoof en Derrel Niemeyer.

Tevens muziek en beeld uit de tijd van Bomans.

Presentatie: Pierre Maréchal, Angela Polderman
Techniek : Nick Brok (schrijver van jeugdboeken)
Organisatie: Pierre Maréchal
Informatie: pmarechal@online.nl

Waar: bibliotheek deWitteDame, Emmasingel 22
(Centrum van Eindhoven). Goed bereikbaar met openbaar
vervoer en parkeergarages in de directe omgeving.
Wanneer: Zondag 13 december 2009
Tijd: 14.00 uur-16.30 uur.
Toegang: Gratis
Wil je alleen komen luisteren? Welkom!

*.*.*.*

VOOR DE AGENDA

2010 3 Januari Nieuwjaarspodium Open Podium

Poëthement met een Open Podium voor dichters en schrijvers van korte verhalen. Bij voorkeur over de tijd dat je nog jong was. Misschien heb je nog teksten uit die periode of speciale herinneringen? Tijd: 14.00 uur - 16.30 uur. Toegang: Vrij.
In verband met de programmering en het persbericht, graag tijdig aanmelden pmarechal@online.nl / 040-2528301.

Januari 28 Int. Dichtersdag OPEN PODIUM.
Thema: Over de grens (niet letterlijk nemen)!

Poëthement organiseert wederom de Internationale Dichtersdag in Eindhoven met als thema ‘Over de grens’. Dit thema geldt voor alle gebieden van het leven. De dichters die aan het podium in de Centrale Bibliotheek in deWitteDame deelnemen dragen teksten voor uit eigen werk. De presentatie en het signeren van de bundel ‘De onaangebroken stad’ van Arnoud Rigter als afscheid van twee jaren stadsdichterschap van Eindhoven.Cursisten die onlangs een dichtcursus gevolgd hebben bij het CKE dragen vandaag eveneens voor. Nadere informatie: pmarechal@online.nl. Het podium wordt met muziek omlijst. De aanvangs- en sluitingstijden worden te zijner tijd bekend gemaakt. Toegang: Vrij.