registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Age of Stupid in Eindhoven, zaterdag 8 en 15 nov

/~henkdaalder/images/age_of_stupid.jpg

De Transition Town Eindhoven is er in geslaagd de film "Age of Stupid" naar Eindhoven te halen. as zaterdag 8 of 15 nov Plaza Futura, 12.30 uur. Deze film speelt in het jaar 2055, waar de laatste levende mens terug kijkt naar de afgelopen decennia, en zich afvraagt waar het mis ging. Kom even meedenken.

Je krijgt mooie beelden te zien, maar soms in een gruwelijke context.

We schrijven 2055. In zijn beeld- en geluidsarchief in een futuristisch gebouw ergens bij de Noordpool kijkt een man terug naar de eerste jaren van de eeuw, de huidige tijd dus. Om hem heen is de aarde een hel; hij is de laatste man op een verwoeste aarde. Het Millennium-reuzenrad ligt er verlaten bij naast een stomende Theems in Londen, de Opera van Sydney brandt, mensenmassa’s ontvluchten een woestenij en regenwouden zijn veranderd in een uitgedroogd landschap. Kijkend naar beeldarchieven uit 2008 ziet de man (een hoofdrol voor Pete Postlethwaite) zes persoonlijke verhalen: Fernand uit Frankrijk zag zijn geliefde gletsjer wegsmelten, Layefa uit Nigeria moest vis na de vangst schoonmaken met waspoeder om de olie eraf te poetsen en Alvin uit de Verenigde Staten redde honderden mensenlevens na de orkaan Katrina. De man vraagt zich af hoe we zo stom konden zijn, dat we niets gedaan hebben om de opwarming van de aarde te voorkomen.

Regisseur Franny Armstrong wil met ‘The age of stupid’ de wereld de ernst van de klimaatproblemen laten zien. De makers beschouwen de film als een gedramatiseerde variant van Al Gore’s An Inconvenient Truth. ‘The Age of Stupid’ wil in de aanloop naar de klimaatonderhandelingen in Kopenhagen de dialoog over klimaatverandering een sterke impuls geven. De wereldleiders zullen harde afspraken moeten maken om de ergste gevolgen van klimaatverandering te voorkomen.

Tijdens de wereldpremière op 22 september 2009 gaven beroemdheden als Brad Pitt, Kofi Annan, Radiohead en Coldplay acte de présence. De film wordt in meer dan vijftig landen in zevenhonderd bioscopen vertoond.
Transition Towns en Plaza Futura maken het mogelijk dat iedereen nu ook in Eindhoven kennis kan nemen van de film en er achteraf over na kan praten.


Daarom organiseert de TT Eindhoven Zondag 8 november een nagesprek

Transition Towns zijn lokale gemeenschappen die zelf aan de slag gaan om hun manier van wonen, werken en leven duurzamer en veerkrachtiger te maken. Piekolie en klimaatverandering zijn de belangrijkste drijfveren om in actie te komen voor verandering van onderop!

Zondag 8 november | 12.30 uur, met nagesprek en zondag 15 november| 12.30 uur
ENTREE Regulier € 7.00 | PlazaPas € 5.50
Reserveringen: Plaza Futura, tel. 040 294 68 48, of online kopen via www.plazafutura.nl
Meer informatie: www.eindhoven.transitiontowns.nl of eindhoven at transitiontowns.nl
Zie ook: www.ageofstupid.net