registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

(Ver)zoekplaatje 2

Wat is die grote verzameling tabaksbladdeksels in Valkenswaard?

Valkenswaard 5 april 2009

Valkenswaard 5 april 2009

Twee jaar geleden zag ik er al een liggen. Vreemd, maar de verklaring lag voor de hand ik stond voor de Willem II flat. En zoals in de regio bekend kan zijn, Willem II in Valkenswaard had met tabak te maken. Toen ik er in de buurt en in het sigarenmakersmuseum naar vroeg moest ik meestal uitleggen wat ik bedoelde. Vrijwel niemand kijkt echt naar zijn omgeving. Gister sprak ik iemand die me verwees naar het nabij gelegen park. Daar lagen ze massaal, maar ik zag geen plaquette met uitleg.

Onderdeel van een kunstwerk in Valkenswaard. De kastanje lag er ook

Onderdeel van een kunstwerk in Valkenswaard. De kastanje lag er ook

Wie kent de oplossing van dit zoekplaatje?
Login en reageer.

Verzoekplaatje

Jammer Hans dat er nog geen (Valkenswaardse) reacties zijn. :-( Maar na wat Googlen op valkenswaard.nl gevonden:
Een kunstwerk uit 2005 van kunstenaar Hans van Lunteren: 'Terra Nicotianum Tabacum', vrij vertaald 'met tabaksbladeren bezwangerde aarde'.
Veel tekst op die Valkenswaardse site maar weinig beeld materiaal. Een gemiste kans lijkt mij. We lezen veel over stadspromotie en in Eindhoven moeten we daarvoor zelfs weer aan een nieuwe slogan. Maar een paar leuke foto's die illustreren wat Valkenswaard allemaal te bieden heeft lukt ze kennelijk niet. Tis nog sund!

Stalen roosters

Volgens een boekje van de VVVV (VVV Valkenswaard) liggen in het park 55 stalen roosters en op de Hoogstraat voor de ingang van Parkzicht, de flat staat op de plaats van Willem II, nog eens drie.
Op de bijeenkomst van de Heemkundekring Valkenswaard hoorde ik dat het een geschenk (is dat niet verplicht?) van de aannemer aan de gemeente zou zijn.