registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

‘De Nacht’ Thema Week van de Poëzie

Poëthement In de bibliotheek van deWitteDame
Zondag 5 april staat het dichtersprogramma Poëthement in het kader van de ‘Week van de Poëzie’. Deze keer is het thema ‘De Nacht’ Een onderwerp dat veel oproept bij mensen en zeker bij creatieve dichters. Deze dag presenteert de oud stadsdichter van Venlo, docent CKE en bestuurslidvan de Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven Koos van den Kerkhof zijn laatste bundel ‘Oud Zink’.De dichters Marianne Pepels, Eva Libra, Willem Adelaar en Maarten Gulden treden met Van den Kerkhof in gezamen-lijkheid op. Verder houden wij deze middag Open Podium. Immers poëzie is iets van alle mensen.
Het is verstandig om je op tijd aan te melden via pmarechal@online.nl of tel: 040-2528301.

Vanaf maandag 6 april tot en met donderdag 9 april zal elke avond tussen 18.30 en 19.00 uur een dichter uit zijn eigen werk voorlezen. In verband met de drukte in de bibliotheek op 5 april vindt het podium op een andere locatie in de bibliotheek plaats. Let dus op de bewijzering! Presentatie: Pierre Maréchal en Angela Polderman

Waar: Bibliotheek deWitteDame Eindhoven (Centrum).
De locatie is met openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken.
In de naaste omgeving zijn parkeergarages te vinden.
Wanneer: Zondag 5 april.
Tijd: 14.30 uur - 16.30 uur (vervolgens van 6-9 april 18.30-
19.00 uur)
Toegang: Gratis.
Contact: pmarechal@online of tel: 040-2528301

Voor de agenda:
Taal Catwalk Strijp-S een samenwerkingsproject tussen de Stichting Kleurrijke Stad en Poëthement. Speciaal voor jongeren (maar niet alleen) en hun talenten. Dit kleinschalige podium doorbreekt het provincialisme van veel Brabantse podia.
Wanneer:
26 April in het Klokgebouw van Strijps S. Aanmelden en info bij david@kleurrijkestad.nl
Zaterdagmiddag 24 mei Poëthement met speciale aandacht voor Godfried Bomans.
*
Mededelingen op verzoek
Op 25-26 april kunnen dichters die een gevoel hebben voor planten en tuinieren optreden in de tuinen van de Walburg in Nuenen. Thema: ‘Dichter bij planten’
Info: 040-2449682.
Graag wil ik je attenderen op het Lezers Ontmoeten Schrijvers boekenfeest, 19 april in Breda. Heb je interesse, dan kun je mij mailen voor een reservering. Hotel Mastbosch is een prachtige, drukbezochte locatie in de culturele wijk Ginneken. Je bent natuurlijk ook van harte welkom als bezoeker.
De entree is gratis. www.schrijverijmooimens.nl

de nacht is anders in Best?

Leuke bijkomstigheid is dat stichting Cultuurpassie in Best dit thema in 2008 ook gebruikt heeft. Naar aanleiding van dit thema verscheen de bundel "de nacht". Deze bundel is via stichting Cultuurpassie nog te koop, dus wat let u.

Ook zal deze bundel nog te koop zijn op Kunstpassie2000 zes 21,22,23 en 24 mei in het Joe Mann natuurtheater in Best. binnenkort verschijnt op www.kunstpassie2000.nl het programma.