registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Strijp S-Taal Catwalk 8 maart en Poethement 29 maart a.s. in de bibliotheek deWitteDame

Strijp S-Taal Catwalk
Poëzie van de rol, eigentijds en eigenwijs, verhalen met een beet, tegendraads, rouw of strak in het ritme. Typerende omschrijvingen die slaan op de nieuwe taal Catwalk van Kleurrijke Stad en Poëthement. Een speciaal podium voor jongeren die creatief willen zijn met de Nederlandse taal. Het nieuwe podium wil bij voorkeur een kans geven aan beginnende dichters/schrijvers en rappers om hen:

- in contact te brengen met (meer) ervaren dichters /schrijvers/rappers en de cultuurwereld.
- Stimulering/ontwikkeling van talent en (opstap) bieden van een podium voor optredens van deelnemers van allochtone afkomst, bij ons en naar het podium bij deKunstClub, Poëthement en andere literaire podia.
- Doorstroming van talenten stimuleren naar b.v. het CKEindhoven.
-
Het Strijps S-Taal Catwalk podium is nog in ontwikkeling en heeft (nog) geen subsidie. Maar Kleurrijke Stad en Poëthement vinden het project te leuk en te belangrijk om af te wachten.

Drie maandelijkse programma’s zijn er nu gepland. De eerste op zondag 8 maart a.s. Deze wordt geopend door de Eindhovense Stadsdichter Arnoud Rigter. De andere data zijn 26 april en 7 juni.
Op zondag 8 maart bestaat het programma uit live muziek van Robin & Joost; raps en poëzie van jongeren waaronder Che, Casper, Ad rem en Santos. Optredende dichters zijn Eva Libra, Willem Adelaar, Jan van der Pol (Eerste stadsdichter van Eindhoven),Pierre Maréchal en performer André van Eynthoeve.
En uiteraard de opening van de huidige Stadsdichter Arnoud Rigter. Techniek: Nick Brok (schrijver van kinderboeken).
De toegang is GRATIS en bezoekers worden vanaf 13.30 uur verwacht. De Taal Catwalk’s starten om 14.00 uur tot 17.30 uur. In het pand mag NIET worden gerookt. De route is in het pand is gemarkeerd.
Locatie Kleurrijke Stad, Klokgebouw 241, Eindhoven (tel: 040-7870780) (Ventweg langs de Beukenlaan nabij het viaduct)

Poëthement
29 maart a.s. wordt een podium gehouden onder de titel CRISIS poezie.
Er zijn natuurlijk allerhande vormen van crisis zoals de huidige, maar bijvoorbeeld ook de jaren ‘30 van de vorige eeuw, milieucrisis enz. enz.
Het podium zal op onze vaste locatie de bibliotheek van deWitteDame zijn. Ernest van Aken zal met zijn blues de middag mee vorm geven. Aanvang 14.30 uur.

Voor de organisatie is het belangrijk dat de deelname aan het podium tijdig wordt opgegeven via mail pmarechal@online.nl of telefonisch 040-2528301.