registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Eindhoven After Glow

Detail Catharinakerk - Foto: Frans van den Akker

Detail Catharinakerk - Foto: Frans van den Akker

In november maakte ik foto's van Eindhoven Glow, waarmee ik voor het eerst experimenteerde met foto's maken in het donker.
Zie mijn artikel van toen: http://www.dse.nl/node/view/2128

Het boekje van mijn fototoestel eens helemaal gelezen en met mijn camera naar buiten getogen in het donker.

Catharinakerk in de schemering - Foto: Frans van den Akker

Catharinakerk in de schemering - Foto: Frans van den Akker

Op zondag 4 januari was het de laatste dag van Eindhoven Winterstad, en dus ook de laatste dag dat de Catharinakerk op een Glow-manier werd verlicht. Dus: daar heb ik foto's van gemaakt.
De eerste is van de kerk in het 'magic hour' zoals Rien Valk het noemde: in de schemering dus, net vóór het donker. (Op de klok staat 17.12 uur.) En ik vind dat deze foto aardig gelukt is.

Catharinakerk in het donker - Foto: Frans van den Akker

Catharinakerk in het donker - Foto: Frans van den Akker

Dit is dus de kerk in het donker. Intussen was er een auto voor de kerk geparkeerd; dat moet je dan maar voor lief nemen. Maar ik vind dat de kleuren van de kerk op deze foto er goed in uitkomen.

Kerstverlichting van ons huis - Foto: Frans van den Akker

Kerstverlichting van ons huis - Foto: Frans van den Akker

Deze foto heeft niets met de kerk te maken...
Het is een foto van de kerstverlichting van ons huis: ik heb dus een paar avonden in de afgelopen week met mijn fototoestel geoefend op de voorgevel van ons huis...
Ik heb het zwaardere statief gebruikt; ik heb weer allerlei voorgeprogrammeerde instellingen op de camera geprobeerd; en ik heb de knop 'manual' eindelijk eens gebruikt. En met die handmatige instellingen kreeg ik nu het beste resultaat.
Het is wel steeds weer zoeken welk diafragma en welke belichtingstijd nodig zijn, maar je kunt veel proberen omdat de geheugenchips van digitale camera's tegenwoordig erg groot zijn. Èn je ziet meteen het resultaat op je schermpje...!
Ik heb de witbalans maar op 'bewolkt' gezet want het was bewolkt maar is dat ook de beste stand in het donker?

Dit was dus mijn tweede oefening in het donker, en ik ben best trots op de enkele goede opnames die ik nu hier durf te laten zien.

Maar ik heb wel kou geleden....

Kerk

Mooie foto's Frans.
Ik was ongeveer op dezelfde tijd bij dezelfde kerk. Ik heb je niet gezien, maar wel de kerk bewonderd. Het was een prachtig gezicht.
Als we lichtstad willen zijn dan moeten we dit soort dingen blijven organiseren.

gerrit

gebruikmaking van foto

.........veelkleurig licht, waarin wij wandelen......
....een dichtregel van Huub Oosterhuis.

Huub Oosterhuis (zie www.huuboosterhuis.nl ) gaat voor in een oecumenische viering op 6 februari 2010 in de Catharinakerk, waarvoor iedereen is uitgenodigd.

De organiserende Stichting Oecumenische Vieringen Eindhoven (SOVE) zou de schemerfoto van Frans van den Akker (4 januari 2009) graag willen gebruiken bij een dse nieuwsbericht en tijdelijk bij dit nieuwsfeit op haar website www.sove.dse.nl

Is dat mogelijk?
Graag uw reactie op sove@dse.nl

OK

Ik heb de SOVE in een mail toestemming gegeven om de foto's te gebruiken.
Ik voel me vereerd...

Frans van den Akker