registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Schuilt in jou een profvoetballer?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Buurttoernooi voor basisscholieren van groep 7 en 8
Stichting MaroquiStars organiseert in samenwerking met sportformule Eindhoven en de KNVB een buurttoernooi. Het toernooi heeft als doel jongeren te laten sporten en te betrekken bij het verenigingsleven. Deze sportieve dag vindt plaats op 10 december bij voetbalvereniging Tongelre voor de wijken Tongelre en Stratum en op 17 december bij voetbalvereniging LEW voor de wijken Strijp en Gestel en zal duren van 14.00 uur tot ongeveer 18.00 uur. Alle kinderen van de basisschool uit groep 7 en 8 mogen meedoen.

De jongeren strijden onderling voor een plek op het eindtoernooi. Het eindtoernooi vindt plaats op 21 januari 2009. Bij het buurttoernooi en het eindtoernooi zijn rolmodellen aanwezig die een positieve stimulans vormen voor de scholieren.

Het toernooi is een initiatief van de KNVB in het kader van ‘Tijd voor Sport’ om jongeren bekend te maken met het verenigingsleven. Zo proeven zij van de sfeer en wordt de aansluiting met een vereniging vergemakkelijkt. Daarnaast worden de ouders voorgelicht over de mogelijkheden.

Tijdens het toernooi helpen ouders mee met het begeleiden van teams, het maken van hapjes of het opbouwen van het toernooi.

Stichting MaroquiStars is een (vrijwilligers)organisatie die eind 2003 is opgericht op initiatief van oud-profvoetballer Mohammed Allach. Stichting MaroquiStars richt zich tot kwetsbare groepen in de Nederlandse samenleving, waarover een negatieve beeldvorming is ontstaan. Met het oprichten van de stichting willen we innovatieve projecten opzetten die het zelfbeeld van jongeren en het beeld dat de buitenwereld over hen heeft, positief beïnvloeden.
Daarbij staan talentontwikkeling, zelfredzaamheid en het nemen van eigen verantwoordelijkheid centraal. Om dit voor elkaar te krijgen, worden bekende mensen ingezet als rolmodel.

Ongepast?

Bij mijn weten voetballen profvoetballers in elk stadion, ook in het Feyenoord Stadion of de Arena, toch? Maar mocht iemand een zelfgemaakte foto hebben van onze Eindhovense stadions stuur maar op dan plaatsen we die.