registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Poëthement in december 2008/ januari 2009Op 14 december houden wij een Open Podium in de Kunstclub (Zeelsterstraat 147, Eindhoven (zie: www.dekunstclub.nl ), tel: 040-2520046). Het is altijd een gezellig klein podium met veel variatie en men kan tevens allerhande kunstvoorwerpen van de bestaande expositie bekijken. Presentatie: Pierre Maréchal.
Dichters die mee willen doen, kunnen zich op het onderstaande adres aanmelden. Ook voor bezoekers toegang: Gratis.

Op 21 december mogelijk optreden tijdens de Zonnewende in de Zonnetempel te Lierop. Nog een beperkt aantal dichters kunnen zich hier voor aanmelden. Het is een select groepje dat daar kan optreden. Indien het doorgaat krijgen de personen die meegaan nader bericht over wat van ze wordt verwacht.

Poëthement heeft vanaf januari weer podia in de Centrale bibliotheek de Witte Dame. Het verschil van inzicht is bijgelegd (‘Zie eventueel het ED 25-11-2008 ‘Directeur bibliotheek trapt op rem’). Hier zijn wij, uiteraard, bijzonder blij mee.
Op 11 januari staat het podium aldaar in het licht van het nieuwe jaar.
Hiervoor kan men zich aanmelden op onderstaand adres.
Op 29 januari vieren wij de Dichtersdag. Gezien de grote belangstelling van het afgelopen jaar verzoeken wij de dichters die op willen treden om zich tijdig aan te melden. Graag vóór 12 januari.
Het podium van 2008 heeft vier uur in beslag genomen. Hetgeen heel wat voorbereiding vereist. Daarbij de mogelijkheid dat we deze keer uit kunnen breiden met rappers bestaat de mogelijkheid dat we nog vroeger aanvangen. Het is, uiteraard, ook mogelijk om slechts die programmadelen bij te wonen waar men in optreedt of belangstelling voor heeft.

Adres: Bibliotheek de Witte Dame, Emmasingel Eindhoven (centrum).
Met openbaar vervoer (bus en trein) makkelijk te bereiken. Diverse parkeergarage’s is de nabijheid. Nadere en specifieke informatie komt te zijner tijd.

Er is een initiatief lopende, in samenwerking met de Stichting Kleurrijke Stad, om een podium ‘Catwalk’ op Strijp S in het Klokgebouw te openen.
Naast meer ‘intieme’ podia willen wij daar jongeren, met name die afkomstig zijn uit andere culturen, stimuleren actief om te gaan met poëzie, rap of het schrijven van verhalen. Daar komt op een gegeven moment ook het podium van de KunstClub bij in de picture.

Diegenen die graag meer willen weten over de Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven 2008, over de winnaars en dergelijke zie: wwebmaster@list-eindhoven.nl

Aanmelden en of info: pmarechal@online.nl

Pierre Maréchal 040-2528301.
Poëthement