registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Uitreiking Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven 2008

De genomineerden voor de Literatuur Stimuleringsprijs 2008 zijn onlangs aan alle deelnemers bekend gemaakt door de organisatie. Het zijn vier genomineerden in de categorie verhaal en drie genomineerden in de categorie poëzie. Op dinsdag 11 november zal juryvoorzitter Martin Ros in het Auditorium van de TU/e bekend maken wie van de genomineerden welke prijs in ontvangst mag nemen. En wie ten slotte de uiteindelijke eerste prijswinnaars zijn. Vervolgens mag het aanwezige publiek via een stemming uitmaken wie van de zeven genomineerden de publieksprijs krijgt uitgereikt.

De jurering
Alle inzendingen, 200 in getal, zijn door de jury aandachtig gelezen en beoordeeld. Na meerdere malen in beraad bij elkaar te zijn gekomen is de jury tot een eensluidende beslissing gekomen. Uit de 65 verhalen en 135 gedichten werden na grondige discussie zestien geselecteerden aangewezen die in aanmerking komen voor publicatie in de bundel “Licht” die de organisatie bij de prijsuitreiking gratis aanbiedt: zeven gedichten en negen verhalen. Vervolgens zijn uit deze selectie de zeven genomineerden gekozen. Vier schrijvers van verhalen en drie dichters. De genomineerden in de categorie verhalend proza zijn: Irma Uhlenbusch met Tot het licht wordt, Carola Eijsenring met De Merapi, Marleen van der Velden met De eerste dag, Désirée Driesenaar met Geleend licht. In de categorie poëzie zijn genomineerd: Saskia van den Heuvel met Kon ik je vangen, Hein van der Schoot met Onder de gloeilamp, Stan Mooij met Anton.

Prijsuitreiking
De uitreiking van de Literatuur Stimuleringsprijs 2008 vindt plaats in het Auditorium van de TU/e op dinsdagavond 11 november. De feestelijke avond wordt gepresenteerd door Anemoon Langenhoff. Het programma ziet er als volgt uit:

20:00 Welkom Anemoon Langenhoff

20:10 Opening door de wethouder Cultuur, Marriët Mittendorff

20:15 Voordracht genomineerden (1)
-Irma Uhlenbusch Tot het licht wordt (kort verhaal)- Saskia van den HeuvelKon ik je vangen(gedicht)- Carola Eijsenring De Merapi kort verhaal)

20:45 Intermezzo
Licht en Gedicht; projectie intermezzo door Olga Mink

20:55 Voordracht genomineerden (2)
- Marleen van der Velden De eerste dag (kort verhaal)- Stan Mooij Anton (gedicht)- Désirée Driesenaar Geleend licht (kort verhaal)- Hein van der Schoot Onder de gloeilamp (gedicht)Stemming voor de Publieksprijs 21:40

22.00 PauzeUitreiking Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven
- Interview met juryvoorzitter Martin Ros- Presentatie juryrapport- Bekendmaking prijzen in de categorieën poëzie en proza
22:25 Uitreiking publieksprijs en presentatie bundel “Licht”

22:30 Borrel
Muziek van het trio Tempranillo‘Licht’ techniek; projecten MADPresentatie website LIST/e

23:00 EindeAan het eind van de avond krijgen alle deelnemers een gratis exemplaar van de bundel “Licht” die is samengesteld uit de winnende verhalen en gedichten en de geselecteerden.
Kaarten bestellen
Iedereen is uitgenodigd aanwezig te zijn bij deze feestelijke prijsuitreiking. Kaarten kunnen worden besteld door de volgende link te kopiëren en in de adresbalk van uw internetbrowser te plakken:

https://www.paylogic.nl/frontoffice/?command=paymentMenu&merchantModuleID=14604

Ook kunt u kaarten bestellen via het mailadres: info@list-eindhoven.nl
Op de avond van de prijsuitreiking zijn er kaarten te koop aan de zaal zolang er nog plaatsen vrij zijn.

Route
Wanneer bezoekers met de auto naar het Auditorium willen komen kunnen zij de routebeschrijving raadplegen op http://w3.tue.nl/nl/de_universiteit/route_en_plattegrond/plattegrond/.

Parkeerkaart
De automobilisten kunnen bij het Auditorium betaald parkeren. Bij het verkooppunt toegangskaarten kunnen zij voor € 2,50 een uitrijkaart kopen.

Meer informatie
Meer informatie www.list-eindhoven.nl .

De Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Eindhoven, VSB-fonds, Centrum voor Amateurkunst Noord-Brabant (CVA), Boekhandel Selexyz Van Piere, CKE-schrijversschool, Kosmose, Openbare Bibliotheek Eindhoven, Glow, Centrum Kunstlicht in de Kunst, Poëthement en Boekencafé/Restaurant Schrijvers.

Pierre Marechal (AFTER PARTY 16 nov. Bib.Witte Dame 13.30 uur GRATIS: Poethement)

Literatuur Stimuleringsprijs Eindhoven
Postbus 488
5600 AL Eindhoven.
info@list-eindhoven.nl