registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Zondag 7 september Prinsenhof Best: koffieconcert met Ad Grooten

Ad Grooten

Ad Grooten

Ad Grooten is al sinds jaar en dag de “grote kleine man” achter de band Pater Moeskroen met zijn vele composities voor deze groep en tevens de gitarist van de band. Vorig jaar bracht hij een eerste soloalbum uit met de titel “Eilandskind”, dat vol lof werd ontvangen. Alle liedjes op deze concept-cd hebben op de een of andere manier te maken met Ad’s eerste zeven levensjaren op Curaçao.
Op het album deed een keur aan gastmuzikanten en zangers mee, waaronder Gerard van Maasakkers, JW Roy, Henk Hofstede (van The Nits) en de uit Best afkomstige, onvolprezen, Groove Factory. De Volkskrant gaf de schijf 4 sterren en schreef lovend over de muzikale veelkleurigheid en Ad’s “gevoelige en schèrpe pen”.

Nu komt hij met een soloprogramma dat dezelfde titel, “Eilandskind”, draagt. Ad vertelt daarbij verhalen en anekdotes over zijn jeugd op de Antillen, maar ook over de periode daarna, toen hij een “heel gewone Brabander” werd. Wat is dat dan wel, een heel gewone Brabander??... Ad weet het antwoord!
De liedjes worden gezongen en gespeeld door hem en twee ervaren medemuzikanten uit de Moeskroenband en lopen uiteen van humoristisch en vrolijk tot ingetogen en melancholiek.

Prinsenhof Zalencentrum, Hoofdstraat 43, 5683 AC Best.
Koffieconcerten beginnen altijd om 12.00 uur en duren tot ongeveer 14.00 uur.

Het is aan te raden om ruim voor aanvang van een Concert kaartjes te kopen bij
V.V.V. agentschap Best Oranjestraat 12, 5682CC Best, telefoon: 0499-374177.
Kaartjes kosten € 2,50 per persoon.

www.adgrooten.nl
www.cultuurpassie.nl
www.prinsenhofbest.nl

Namens Gerard van Opstal