registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Zoekplaatje, groeten uit Eindhoven

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Waar in Eindhoven kun je dit jaartal op de gevel terugvinden?

Soms kom je tijdens de vakantie bijzondere plekken in je woonplaats tegen die je nog niet kent, of waaraan je zonder het te zien aan voorbij gegaan bent. Heb je dat zelf ook al eens meegemaakt laat ons dan met je meekijken en zet je foto met een korte uitleg op onze DSE homepage. Als je daar moeite mee hebt helpen we je graag maar je mag je bijdrage ook aan de redactie van DSE sturen. Dan zorgen wij voor plaatsing.

zoekplaatje

Dat moet het gebouw van ******* zijn... Ik zal zelf ook eens een zoekplaatje proberen te maken.

@psimons

Leuk! Wij zien jouw bijdrage met spanning tegemoet. Er zijn nog altijd onvermoede fotostandpunten te vinden in Eindhoven. Maar niet alleen hier, ook in de DSE regio http://www.dse.nl/info/sre-gebied.php zijn vast nog mooie beelden vast te leggen. Waar blijven de fotografische bijdragen uit de regio? Met de huidige digitale cameras zou er hier toch regelmatig iets te zien kunnen zijn lijkt mij.

Wat een leuk idee!

Hartstikke leuk dit. Voor het antwoord is het trouwens niet nodig om Eindhoven te kennen. Het was binnen twee klikken en zoektermen te vinden. Een kleine hint:

/~ron/pics/zoekplaatje1.jpg

Twijfel?

Die is terecht. Daar is het niet. Maar als je het internet gebruikt zoals Ron heeft gedaan heb je het zo gevonden. Het is in dit geval alleen een kwestie van de juiste zoektermen gebruiken. Als je de geschiedenis van het gebouw achterhaald hebt levert je dat vast inspiratie op voor een gedicht. ;-)

Door de lange
lage gang
zweeft zacht
het gezang
naar buiten
waar kinderen
zich vermaken
tijdens het
speelkwartier.....

Prima hint Rodney

Het gefotografeerde jaartal is binnen deze cirkel te vinden, wie weet waar? Boven ,onder, links of rechts. Enne gedichten zijn vrije associaties die niet noodzakelijkerwijs een vergelijking met de werkelijkheid hoeven te doorstaan.
:-)

/~nieuws/pics/googleehv.jpg

Bingo!

Eind goed al goed. Nu eens na denken over een minder gemakkelijke zoekplaat die niet een twee drie via google te vinden is. :-)

Ron's zoektermen?

Met "1628 Eindhoven" stond het bovenaan in Google. Met welke klikken en termen heb jij die foto gevonden Ron?

Eindhoven 1628

En inderdaad gebruikte ik Google. Piece of cake...