registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Expositie Street Art in de Iriswijk

"De hut"; acryl op hout

"De hut"; acryl op hout

Van 15 juni tot 15 juli is er een expositie van kunst gemaakt op straat door jongeren uit de Iriswijk (Eindhoven). De opening is op 15 juni om 15.00 uur door wethouder Hans-Martin Don en de jongeren zelf. De opbrengst van de expositie gaat naar stichting KIKA .

Toon Roosen
De expositie is een idee van kunstenaar Toon Roosen. Hij werkt en woont in de Iriswijk en schildert al jaren met jongeren uit zijn buurt. Bij hem achter in de tuin en op een braakliggend terrein. Hij wilde deze jongeren wel eens in een positief daglicht stellen door hun werk te laten zien. En hun verhaal laten horen. Daarom heeft hij ook teksten gemaakt bij de schilderijen met de verhalen die de jongeren tijdens het schilderen aan hem vertellen.

Imag-ine
Toon Roosen was al langere tijd op zoek naar een ruimte om de werken te exposeren, liefst in de wijk zelf. Die vond hij toen Ine Oerlemans in februari een galerie annex atelier voor workshops opende in de Iriswijk. Tijdens de opening vroeg hij of Ine Oerlemans haar ruimte ter beschikking wilde stellen. Zij was direct enthousiast. Toon Roosen en Ine Oerlemans hebben de tentoonstelling samen ingericht.


Exposite Street Art
Van 15-6 t/m 15-7 2008
Openingstijden: di, wo, do en zo van 11.00-17.00 uur en op afspraak

Imag-ine, atelier/galerie voor schilderen en grafische technieken.
Voorterweg 150a
5611 TS Eindhoven
06-442137