registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

DNS problemen

(update dinsdag 10 uur: de hieronder genoemde DNS problemen zijn opgelost)

De verhuizing van het domein dse.nl is verkeerd gelopen: dit zou pas in juli plaatsvinden, en de bestaande records zijn niet meegenomen. Aangezien dit buiten kantooruren plaats heeft gevonden en aangezien we geen klantgegevens hebben ontvangen, zijn we op dit moment niet in staat om dit probleem op te lossen. We hopen dit morgen zo snel mogelijk weer op orde te hebben.

Tot die tijd zijn er geen websites bereikbaar. Mail die verstuurd wordt, komt hoogstwaarschijnlijk niet aan, of op de verkeerde plaats (bij een mailserver van de provider waar het domein heen verhuisd is).

Onze excuses voor de overlast.

mail niet aangekomen

inderdaad, ik rekweste een pasword mail maar zag niks komen.
Dus er is een probleempje.
Ik hoop dat jullie het weer snel onder controle hebben.
Succes!

René

DNS opgelost

De problemen met de DNS zijn gelukkig weer opgelost.
We zijn weer helemaal bereikbaar.

We hebben echter van maandagavond 17:50 uur tot vanmorgen 09:10 uur geen mail kunnen ontvangen. Alle mail die toen naar DSE gestuurd is, is door een andere partij teruggestuurd naar de afzender. De afzender heeft dus altijd bericht gekregen en kan het bericht opnieuw sturen.

Korte uitleg in lekentaal:
Als je probeert een adres op DSE te bereiken (b.v. www.dse.nl ) moet dat adres vertaald worden in een IP adres (b.v. 212.61.24.106) zodat de bitjes naar de juiste machine gaan. Voor dat vertalen wordt gebruik gemaakt van aparte machine en daar waren we bezig met een verhuizing. Dat liep fout waardoor verkeer naar het adres www.dse.nl (en mail.dse.nl) niet meer correct naar de juiste machine gestuurd kon worden. Maar het is nu gelukkig weer opgelost!

Userid en passwords

Gelukkig is alles hersteld.

Wat ik merkte is dat er WEL een popserver draaide bij het 'nieuwe' adres. Iedereen die zijn/haar email heeft willen checken heeft hiermee ongewild zijn/haar userid/password vrijgegeven.

Hoe gaan we hiermee om???

gr.

-Alphons.

passwords

Al die wachtwoorden zijn daar direct verwijderd en worden niet bewaard.

Net als op DSE zelf worden wachtwoorden die gebruikt zijn voor het inloggen nooit bewaard. Dus daar hoef je je gelukkig geen zorgen over te maken!

Mail

I haal mijn e-mail normaal gesproken via Outlook Express binnen. Maar dat lukt nog steeds niet. Terwijl ik via webmail kan zien dat er wel degelijk mail in mijn bak zit. Moet ik in de instellingen iets aanpassen? Of simpelweg afwachten?

Groeten
Elvis

DNS geheugen

Dan onthoudt jouw windows software waarschijnlijk het (foute) ip adres dat we tijdelijk even hadden door deze DNS storing.

Normaal zou jouw windows dat na 24 uur weer vergeten en pakt ie weer het goede adres.
Maar je kunt een handje helpen door naar je start-knop te gaan en daar te kiezen voor "run".
In het veld vul je dan het volgende commando in:
ipconfig /flushdns
en druk op enter.

Vaak helpt dit ...

outlook

Bij mij werkt outlook express nog steeds niet, ik blijf een pop up krijgen waarin wordt gevraagd om username en password.

Hoop dat het snel weer gaat werken, webmail doet het wel.

voetbal

Natuurlijk heb ik DSE gemist, maar we hadden goede afleiding met Nederland - Italië: 3-0 .....
Dat verzachtte een heleboel....

Frans van den Akker