registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

1 april, DAF en SDE

Op 1 april 2008 wordt gevierd dat DAF 80 jaar bestaat.
Niet het huidige DAF, maar toen begon Hub van Doorne zijn "Hub van Doorne Machine en Reparatie Fabriek" HvDMRF, 2 letters zijn al goed. Inmiddels is DAF een dochterbedrijf van Paccar, maar wel een dochter waar in 2007 ca 100.000 EUR per medewerkers winst is gemaakt. Van die 100.000 EUR wordt ca 1000 aan de medewerker zelf uitgekeerd als winstuitkering, voor het vele overwerk. En een poster.

Bovendien is 1 april de openingsdag dat iedereen mee kan doen met de loterij voor een zonnestroom installatie. De regeling loopt officieel tot 1 april, maar de verwachting is dat er al op de eerste dag, 1 april dus, geloot gaat worden. Er zijn veel meer aanvragers zijn dan er subsidie is. Er is geld voor ca 4000 Zonnestroominstallaties, en waarschijnlijk een veelvoud gegadigden. allemaal idealisten, want de subsidie in onvoldoende om de installatie terug te verdienen. De nieuwe zonnestroom eigenaren zullen ca 18.000 EUR investeren, en maar ca 12 tot 15.000 EUR subsidie krijgen, de komende 15 jaar.
Op 1 april zal duidelijk worden hoe erg de overtekening is. Dus de lotings kans.

Hoeveel van die zonnestroom idealisten zou deze regio tellen?
Ken je er een?

Eerste dag SDE aanvragen minder dan verwacht

Het blijkt dat het aantal SDE subsidie aanvragen toch minder is dan vooraf werd verwacht. Er kwamen er ca 2000 binnen. Vooraf maakten enkele energiebedrijven bekend dat ze duizenden aanvragen hadden verzameld onder hun klanten. Of die hebben ze niet op de eerste dag willen indienen voor hun klanten, of het was grootspraak.

Consumenten kunnen met de SDE subsidie geld krijgen voor de duurzame stroom die ze opwekken met een eigen zonnestroom installatie op het dak.
De subsidie pot is voldoende voor ca 4 tot 5000 huizen.
Pas als de subsidie is toegekend, kun je een zonnestroom installatie aanschaffen.
Meer informatie op Onze Zonnestroom