registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Laagste temperatuur.

Op 27 januari 1942 werd in Winterswijk de laagste temperatuur, ooit in Nederland gemeten, bereikt. De temperatuur zakte in die nacht tot de lage waarde van -27,4 graden celsius.
In Eindhoven e.o. is nooit een dergelijk lage temperatuur gemeten. De KNMI-registratie, voor Eindhoven, gaat terug tot 1951. In deze 57-jarige periode is de laagste temperatuur in Eindhoven -21,7. Dit temperatuur-record is gevestigd op 13 januari 1968 op het vliegveld Welschap.

gerrit

warm

Jazeker de aarde warmt op, Nederland warmt op en ook Eindhoven wordt steeds warmer.
In Eindhoven is het gemiddeld ongeveer 0,7 graad warmer geworden.
's nachts is het circa 0,5 graad warmer en overdag gemiddeld 1,1 graad warmer. Ik vergelijk dan de gemiddelden van de perioden 1971-2000 met 1997-2007.
Deze opwarming zorgt er voor dat we b.v. andere insecten, andere vogels en ook andere planten krijgen. Natuurlijk verdwijnen er ook soorten.
Het probleem voor ons is echter niet deze geleidelijke opwarming maar veel meer het toenemen van weers-extremen. Zo zal het vaker en harder gaan regenen, zal het vaker extreem warm zijn en misschien ook wel af en toe extreem koud.
Met het toenemen van extremiteiten bedoel ik dus,dat zowel de frequentie als ook de intensiteit van een extreme situatie toeneemt.

gerrit