registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Waar is het Academisch Genootschap?

Vanavond weer eens wat achterstallige kranten doorgenomen. Kwam daarbij een club tegen die ik eigenlijk wel op de DSE-website verwacht had: het Academisch Genootschap, dat met zijn twaalfde lustrum al zes keer zo ver is als zijn Digitale Pendant. Ook verwoed zoeken bij de Regio-Links leverde niets op: wel in het voorbijsurfen een Witte Raaf, maar geen AG.
Zou het genootschap toevalligerwijze slechts bestaan uit lieden die in hun studententijd obscuur werden genoemd? Ook de journalist van het ED (4 februari)verbaasde zich er over 'dat de bevolking van Eindhoven zelf dit gezelschap na zo'n zestig jaar eigenlijk nog steeds niet goed kent.'
Toch is het AG volgens bestuursleden al lang niet meer 'een gezelschap erudiete dames en heren dat verfijnd converseert onder het genot van een cognac en een bolknak'.' Ze noemen zich zelfs geen vereniging meer met 'een wat besloten karakter.' De boel is opengegooid. Men kan er, aldus het ED, nog altijd beschaafd debaten, bridgen en filosoferen, maar óók wadlopen, karten of kleiduiven- en kruisboogschieten. Ik zou zeggen: genoeg om er af en toe de DSE-website mee op te leuken.
Vandaar mijn vraag: wanneer krijgen we daar iets van te zien? Bridgen interesseert mij toevallig mijn vrouw meer dan mij, maar wat zestig jaar debatteren en filosoferen aan de Parklaan heeft opgeleverd, daar ben ik echt wel een beetje benieuwd naar. En ook denk ik dat er onder de DSE-bezoekers nogal wat belangstellenden zijn voor die prachtige foto's die er tijdens het wadlopen, karten en kleiduiven- of kruisboogschieten gemaakt moeten zijn. Dus Academisch Genootschap, voor den dag ermee!

Ze zijn al veel verder...

Het Academisch Genootschap is lange tijd te gast geweest bij DSE maar heeft inmiddels een eigen domein: http://www.academischgenootschap.nl/.

Bij de Wayback Machine is de oude site bij DSE nog te bewonderen: http://web.archive.org/web/*/http://dse.nl/academischgenootschap

Het huidige adres is in elk geval opgenomen in de nieuwe RegioLinks op DSE.

Waar staat de link?

Dank voor de informatie, ik was te nieuw om dit te weten. Heb intussen de website van het AG gevonden, maar niet hun adres onder de Regio-Links. Ik verwachtte hen in de rubrieken Cultuur of eventueel Recreatie, maar vond ze daar niet. Weer iets over het hoofd gezien?
Overigens blijf ik van mening dat hun inbreng op een gemeenschappelijk forum als DSE wenselijk is.