registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Nieuws uit het DSE bestuur

/info/images/bestuurs-foto-w450x318.jpg


In de vorige DSE bestuursvergadering hebben we afgesproken om een kort verhaal op de homepage te zetten waar we ons druk over gemaakt hebben. Dit verhaal wordt geschreven los van de notulen en is dus geen verslag van de vergadering. Het doel is om de DSE vrijwilligers en de DSE gebruikers op de hoogte te stellen van de activiteiten van het bestuur.

Gedaref Container

De container met 400 PC's die DSE in mei verstuurd heeft naar Gedaref in Sudan is eindelijk aangekomen. Digital City Gedaref zorgt voor de distributie en installatie. Voor meer informatie, zie http://gedaref.dse.nl/ .

DSE Consoleserver

De consoleserver, waarmee de DSE-beheerders gemakkelijker remote fysieke toegang tot de DSE servers hebben is gearriveerd en staat nu bij Koef op zolder om geïnstalleerd te worden. Daarna zal het ding bij Claranet in het serverrack gehangen worden. Intussen hopen we allemaal dat er in de tussentijd geen calamiteiten gebeuren.

Digital City Gedaref

We hebben Ahmed Eisa van Digital City Gedaref een dag op bezoek gehad. Het was voor beide partijen weer een hele belevenis. Het bestuur probeert uit te vinden hoe we Gedaref kunnen helpen ook met andere dingen als containers met PC's. We denken aan hulp van Fontys bij de opstart van een Computer Science afdeling bij de universiteit van Gedaref. Ook denken we na over ICT infrastructuur voor zo'n afdeling. Voor een verslag van het bezoek zie
http://gedaref.dse.nl.

DSE Homepage

Tot nu toe hebben we 800 artikelen op de homepage van DSE kunnen bewonderen. Gelukkig komen er steeds meer positieve verhalen en minder zure verhalen. We vragen ons af hoe we het aantal journalisten kunnen vergroten die nieuw materiaal aanleveren aan de redaktie. Enkele ideeen werken we verder uit.

DSE Lustrumfeest

Evaluatie van het 12,5 jaar lustrumfeest: hulde aan alle vrijwilligers, jury's, muzikanten, bezoekers en standhouders. Het was een succes! Dankzij onze sponsors TU/e en Paradigit. Kijk voor de foto's en het verslag van Nick op http://feest.dse.nl . Ook deze keer is er weer bestuurslid met een prijs aan de haal gegaan. Stom toeval bestaat dus nog steeds. Het volgende keer is het 15 jr lustrum. Dat is dus over 2,5 jaar, eind 2009. Schrijf maar vast op in je agenda.

DSE Financien

We gaan binnenkort weer een bedelbrief versturen. Ook moeten we nog een paar debiteuren achter de broek zitten.

DSE Server
Op dit moment krijgen we 20 tot 30 keer per dag(!) een hackpoging te verwerken. Als zoiets lukt dan gaan er meteen duizenden spammailtjes de deur uit van de hacker. Joost en Eric hebben een paar slimme trucs om ze voor te blijven, maar het blijft irritant. Wist je dat voor elk mailtje dat je krijgt Mark al 25 spammailtjes voor je heeft weggegooid? Daar is die server vreselijk druk mee, en Mark ook.

=wim hendriksen=