registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Fotoalbum

Hallo allemaal,

Mijn naam is Annys en ik ben lid van DSE. Ik heb een abonnement bij DSE. Ik heb een website bij DSE. Wat dan ook... Oh wacht, ik heb het al: ik heb een account bij DSE. :-)
Maar goed, ik ben best blij met mijn account. Je kunt vrij veel en het is gratis. Dat hoor je er dan eigenlijk weer niet bij te zetten natuurlijk, maar ik ben nu eenmaal een echte Nederlander. Dit wordt een leuk bericht volgens mij.
Ik heb één bezwaar (nu dan) en dat is het fotoalbum.
Die is saai.
De standaard versie die je (gratis) krijgt is gewoon saai. Zelfs het geel erin is saai geel.
Dus ik wil graag saai-geel-af. En ik kan me voorstellen, sterker nog, ik ga ervan uit dat ik niet de enige ben. Dus dit ben ik gaan veranderen.
Wanneer je nu helemaal niks van websites enzo af weet, is dit best wel een lastig iets om te veranderen. Je moet namelijk een css bestand gaan wijzigen en die in een mapje proppen en dan is het geel weg.
Tenzij je natuurlijk wel geel wilt.
Omdat ik DSE dus best wel okay vind heb ik voor de niet-zelf-makende-website-mensen een paar van die CSS bestanden gemaakt waardoor zij ook het geel kunnen verwijderen. Deze vind je op mijn website: http://www.dse.nl/~annys/uitlegfotoengast.html En ook uitleg.
Ik heb geloof ik al gezegd dat het er maar een paar zijn hè? Er komen er nog meer. Ooit. Mocht je specifieke wensen (of vragen) hebben dan kun je me emailen: annys@dse.nl. Misschien dat ik een gaatje vrij kan maken om een uniek eigen fotoalbum in elkaar te zetten. Misschien dan...
/~annys/images/bleh.gifAnnys

PS: Waarom heeft mijn smiley ineens een randje?

PS

Ron heeft het zo geprogrammeerd dat er een randje om ieder plaatje komt te staan dus ook om het plaatje van een smiley. ;-) Vroeger zat er ook nog een schaduw bij maar dat gaf problemen.

Overigens een van de nadelen van ons fotoalbum is dat foto's die verkleind worden weergegeven door de albumsoftware een flink stuk van hun scherpte verliezen. :-(

uit de helpdesk-pagina's

Op de helpdeskpagina staat o.a. de volgende vraag + antwoord:

===============
Vraag: Kan ik de stijl van het gastenboek aanpassen?

Antwoord: Ja, in de map "phpbook" zie je een aantal bestanden die je zelf kunt aanpassen. Zo kan je b.v. het bestand 'title.txt' wijzigen en daar de naam van het gastenboek in plaatsen.
Je kan de stijl nog verder aanpassen door in de map 'stylesheets' het stylesheet-bestand 'phpbook-voorbeeld.css' te bewerken en dan te hernoemen tot 'phpbook.css'. Vanaf dat moment worden jouw persoonlijke style-voorkeuren gebruikt.
In de phpbook-voorbeeld.css zijn expres lelijke kleuren gebruikt zodat je de kleurtjes makkelijk kunt terugvinden. Let op: als je een stylesheet wilt wijzigen moet je wel een beetje verstand hebben van stylesheets. Blijf er anders liever vanaf...
================

het staat er toch wel ....

Hoi Yvon,

FileZilla is een prima ftp-programma. Een goede keuze! Open Source en gratis.

Hoe je bestanden op je DSE account kan zetten staat wel uitgelegd op de helpdeskpagina's.
Kijk maar eens hier:
http://www.dse.nl/helpdesk/question.php?id=131
Daar wordt ook FileZilla genoemd.

Leuk

Leuk om te horen dat je het leuk vind! Ik hoop dat je wat hebt aan de reacties enzo. Ik heb op mijn website geprobeerd om het zo goed mogelijk uit te leggen. Als er iets toch niet duidelijk is laat het me vooral weten, want dan pas ik het aan.
FileZilla ken ik dus helemaal niet...
Ik zou trouwens een kopie maken van de voorbeeld stylesheets en die ergens neerzetten zodat je ze altijd terug kan plaatsen.

Fotos?

Harstikke goed initiatief Annys.
Maar waar zetten jullie die fotos dan neer. Ik heb maar 10 mb webspace bij DSE. Hiervan gebruik ik 5 mb intensief voor email en blijft er dus maar 5 mb over voor mijn webpagina. Zelfs, wanneer ik al mijn fotos tot op postzegelformaat en 72 dpi verklein zit deze 5 mb toch redelijk snel vol.
Heeft iemand hier misschien een goede oplossing voor?

Meer ruimte?

Je kunt aan de DSE helpdesk gewoon om meer ruimte vragen. Als je voldoet aan de DSE voorwaarden:
"de DSE-accounts zijn alleen bedoeld voor de inwoners van de regio Eindhoven (het SRE-gebied) of voor mensen die met dat gebied een directe relatie hebben"
zullen we dat verzoek zeker in overweging nemen.