registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Lente in Eindhoven

Foto: jip

Foto: jip
Het is bijna lente. En dat was vandaag goed te merken. Heel Eindhoven zocht een fijn plekje om van de zon te genieten. Ook het Stadswandelpark stroomde vol mensen die hun vrije zondag doorbrachten in de zon met uitzicht op de Sterrenwacht.

Mooie fiets

Jammer dat ie er maar half op staat!

En niet alleen in Eindhoven!

Heel mooi, sfeervol plaatje, waar m.i. niet meer van de fiets op hoefde; anders hadden niet de sterrenwacht, de eik en het water de foto gedomineerd maar het rode rijwiel.

Overigens, niet alleen in Eindhoven, overal waren de mensen door de zon uit hun wintercocon getrokken: in Veldhoven-West en rond het vliegveld was het druk door fietsers, wandelaars en joggers.

Iedere keer verbaast het mij weer: mensen van de 21e eeuw, in veel opzichten levend van en tussen zeer ingewikkelde technische hulpmiddelen, toch in hun levensritme nog massaal en volkomen gereguleerd door die ene grote ster. Als zij onzichtbaar is: allemaal naar bed, de meeste straten leeg; als zij ongehinderd schijnt, allemaal de deur uit, de straten op, de velden in en naar de waterkant. Wij zijn en blijven zonnewezens.

Lighthouse Portmeirion

/~vnkessel/lighthouse.jpg


De folly lichttoren in Portmeirion, locatie van de 14 delige serie The Prisoner met Patrick McGoohan, uitgezonden op tv in kleur in de jaren '60.