registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Moeten wij van bank veranderen?

oud geld nu euro's waar ex-DAF-medewerkers nog recht op hebben

oud geld nu euro's waar ex-DAF-medewerkers nog recht op hebben

Berichten in het nieuws over het functioneren van onze banken houd ik de laatste tijd extra in de gaten zie ook de bijdrage van Ron: Gaan in 2007 onze ogen open? In plaats van winstmaximalisatie zou de dienstbaarheid aan de samenleving voorop moeten staan. Hoe het in elk geval niet moet stond zaterdag in het Eindhovens Dagblad:
"Voormalige DAF-werknemers wachten al 14 jaar op hun ontslag vergoeding van gemiddeld € 10.000. Ook het DAF-pensioenfonds heeft nog 5 a 6 miljoen euro tegoed. Maar de banken eisen eerst rentevergoeding over de toenmalige leningen" en "Zelfs wanneer de banken in hun recht staan is er op hun handelwijze in moreel opzicht veel aan te merken. Wie zou willen stellen dat het groot kapitaal het weer dreigt te winnen van de gewone man, zou het gelijk wel eens aan zijn zijde kunnen hebben, alle marxistische dialectiek ten spijt"
Desgevraagd wist de ABN Amro niet wie nu het DAF dossier beheert!

Het is meer dan schandalig dat de banken terwijl ze het geld hebben liggen die mensen nu al zo lang het geld onthouden waar ze recht op hebben. Wat betekent nu het eventuele rente verlies voor de ABN Amro en consorten ten opzichte van de misere bij al die toendertijd ontslagen DAF'ers die dat geld toen en nu goed kunnen gebruiken?

Ik overweeg zeer serieus om mijn rekeningen bij de ABN-Amro op te zeggen en een bank te zoeken die hier niet of nauwelijks bij betrokken is. Wie uit onze regio steunt dat idee?

Misschien gaan in 2007 meer ogen open!

zie ook:
Micha Kuiper: Mythe; Banken zijn goed voor onze economie want ze lenen ons geld
Interview Barbara Garson: Doet geld de wereld draaien?
Door Llewellyn H. Rockwell Jr.: Uw recht op deflatie.
Louis Even: het verhaal van de schipbreukelingen en de bankier

van bank veranderen?

Ja, dat zou ik zeker maar doen. De Abn staat sowieso al niet zo goed bekend. Ik heb mijn rekening al 2 jaar geleden opgezegd en ben naar de Rabo gegaan.
PS ik vind je foto van het ijssculptuur echt schitterend!

Dankjewel!

Hopelijk is de foto bij je bibliotheek artikel ook bruikbaar?
Al gestemd op onze bijdragen? Daar zou door iedereen meer gebruik van gemaakt moeten worden!

Overigens de bijdrage van Ron al gelezen?

Drie Jaar?

Vreemd! Als je je rekeningen leeg maakt en opzegt, wat is dan nog de reden dat zoiets 3 jaar moet duren? Of wilde ze nog geld verdienen aan een lege rekening?

ABN Amro behaalt jaarwinst van 4,7 miljard

Maar kennelijk kan de winst nooit hoog genoeg zijn bij banken...

ING boekt jaarwinst 7,7 miljard euro

Vandaag in het ED:

AMSTERDAM (ANP) - Bankverzekeraar ING heeft in 2006 een jaarwinst behaald van bijna 7,7 miljard euro. Dat liet het financiële concern donderdag weten. ING maakte bekend dat financieel bestuurder Cees Maas in april opstapt.

Winst prima! Maar wat doe je daar mee?

Geld uitlenen of nagaan hoe je een bijdrage kunt leveren om de maatschappij en met name Nederland wat beter te maken. Je gaat je ook afvragen of de premies niet een heeel klein beetje te hoog zijn! :-(

Winst Rabobank stijgt met 13 procent

Onlangs in Eindhovens Dagblad:

De winst van Rabobank is vorig jaar met 13 procent toegenomen tot 2,3 miljard euro...