registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Blijven blogs ook met een zoekmachine doorzoekbaar?

Wat ik heel goed vond van het oude weblog systeem van DSE, is dat de bijdragen gewoon in html pagina's terecht kwamen. En die werden heel regelmatig door bijvoorbeeld google geindexeerd zodat google-zoekers ook altijd dingen op mijn weblog konden vinden.
Het leek wel of de DSE site vaker dan gemiddeld door Google wordt geindexeerd. Mischien is het ergens te vinden, maar weten doe ik het niet.

Nu is het mij opgevallen dat het nieuwe, bijna onzichtbare, zoekveldje, rechtsboven, alleen op gebruikersnamen lijkt te zoeken. En zeker niet op de websites van DSE. Dat is natuurlijk jammer, maar komt vast nog wel goed. Waar ik me zorgen om maak, is dat straks wellicht allerlei zaken in het nieuwe CMS,en dus in een database verstopt zitten en daardoor de veel van de DSE website met alle weblogs niet meer door zoekmachine robots gevonden en doorzocht worden.

Hoe zit dat?

Geen reden voor zorgen

De nieuwe DSE-site zal net zo vaak worden geïndexeerd door Google. Die komt inderdaad heel vaak langs omdat DSE continue in beweging is en dus updates vaker nodig zijn.

Verder gebruiken we in Drupal 'Friendly URLs'. Zie http://drupal.org/features

Quote:
Friendly URLs - Drupal uses Apache's mod_rewrite to enable customizable URLs that are both user and search engine friendly.


Het zoekveldje bovenin is van Drupal en doorzoekt de Drupal-database. Drupal doet dat heel netjes en indexeert de berichten zelfs. Andere applicaties vertrouwen gewoon op de database voor het doorzoeken, dit is veel sneller. Uiteraard worden dse-sites van gebruikers niet geïndexeerd. Daartoe moet er nog een aparte zoekmachine komen.

P.S. het is niet de bedoeling dat je steeds bij wijze van dialoog je bijdragen aanpast.

P.S.2 Er is ook een helpdesk@dse.nl