registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Een beetje geschiedenis van 10 jaar DSE

Zelfs Jan wist het niet meer, maar Jan van de Ven is echt ereburger van de Digitale Stad Eindhoven (zie het gescande kranten artikel (oeps van onbekende datum, maar bij het ED kunnen ze dat waarschijnlijk nog wel terug vinden, ejsol)

/~ideler/images/jan-ereburger.jpg

Waarschijnlijk in 1997

Het idee om Jan ereburger te maken is ontstaan naar aanleiding van het twee-jarige bestaan van DSE. Ik vond het terug in de bestuursnotulen van 18 december 1996. Volgens die aantekeningen zouden we op 30 december met Jan zijn gaan eten in restaurant de Monastere op de Kloosterdreef. Dus 1996 zou ook nog kunnen. :-)

Een beetje geschiedenis van 10 jaar DSE

Opgezocht in de archieven:

Jan van de Ven werd ereburger ter gelegenheid van het twee-jarig bestaan van DSE op 27 december 1996.
Het krantenartikel was van 31 december 1996.

In een DSE-nieuwsbrief werd er het volgende over gezegd:

Eind december 1996 bestond DSE twee jaar; een reden om iets speciaals te organiseren. Iemand zou eens in het zonnetje gezet moeten worden. Dat moest een persoon zijn die DSE een warm hart toedraagt, die gelooft in het digitale steden-concept en die iets te maken heeft met het tweejarig bestaan van DSE. Dat kon niemand anders zijn dan Jan van de Ven, die bij het Eindhovens Dagblad het project ED On Line verzorgt. Al vanaf (letterlijk!) het eerste uur is Jan bij DSE betrokken en hij is nog steeds geregeld in de weer voor Eindhovens digitale stad. Hem ereburger benoemen was dus wel het minste wat we als bestuur konden doen. Het gebaar viel in goede aarde: Jan
was zeer aangenaam verrast.

Geschiedenis

Weer iets geleerd.

gerrit