registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

15 november in Science Café. De computer als coach?

/~nieuws/pics/ScCafe.jpg


Locatie: Grand Café Centraal, Markt 8, Eindhoven Inloop: 20.00 uur, Begin: 20.15 uur.
In november gaat het Science Café over Persuasive Technology: de explosieve mix van ICT en overtuigende communicatiemethoden uit de psychologie. Wat is het, wat kan het? Een voorbeeld is het gratis computerprogramma uQuit dat mensen coacht bij stoppen met roken. In Australië krijgen mensen die online boodschappen doen er op wens een automatisch dieetadvies bij. Dat werkt – mensen wisselden vervolgens vette producten in voor gezondere varianten. Een minder geslaagde variant is de paperclip, die tijdens het typen opduikt voor goedbedoeld advies. Maar de combi van reclametechnieken en ict heeft ook donkere kanten: zo biedt het Amerikaanse leger een populair, gratis online gevechtspel aan – met een directe link naar hun personeelsadvertentie.

De vraag van vandaag: Zou u zich laten coachen door een computer?

Sprekers zijn hoogleraar Cultuur en Techniek Cees Midden (TU/e), techniekfilosoof Peter-Paul Verbeek (UTwente) en Boris de Ruyter (HomeLab Philips).
Kom allen en geef je mening of jij je zou laten coachen door een computer!

Aanmelden is niet nodig. Iedereen is van harte welkom.
Tot ziens in het Science Café. www.sciencecafeeindhoven.nl/

'Eindhoven, voorop in technologie'?

Op de website van het science cafe lees ik onder andere:
"Vergelijkbare activiteiten zijn er al sinds de jaren 90, met name in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en in de Verenigde Staten van Amerika. Nu is er dus ook een Science Café actief in Eindhoven."

Zijn wij er dan eigenlijk niet veel te laat mee begonnen? Of was de tijd er toen nog niet rijp voor in Eindhoven?