registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Blogs

niet beschikbaar

Blijven blogs ook met een zoekmachine doorzoekbaar?

Wat ik heel goed vond van het oude weblog systeem van DSE, is dat de bijdragen gewoon in html pagina's terecht kwamen. En die werden heel regelmatig door bijvoorbeeld google geindexeerd zodat google-zoekers ook altijd dingen op mijn weblog konden vinden.
Het leek wel of de DSE site vaker dan gemiddeld door Google wordt geindexeerd. Mischien is het ergens te vinden, maar weten doe ik het niet.

Nu is het mij opgevallen dat het nieuwe, bijna onzichtbare, zoekveldje, rechtsboven, alleen op gebruikersnamen lijkt te zoeken. En zeker niet op de websites van DSE. Dat is natuurlijk jammer, maar komt vast nog wel goed. Waar ik me zorgen om maak, is dat straks wellicht allerlei zaken in het nieuwe CMS,en dus in een database verstopt zitten en daardoor de veel van de DSE website met alle weblogs niet meer door zoekmachine robots gevonden en doorzocht worden.

Hoe :"eigen" is dit blog?

Ik heb net een nieuwsbericht opgegeven over "werkzoekenden die als vrijwilliger, MKB bedrijven helpen met innovatieve klussen"
Zie http://www.dse.nl/node/view/107

Nu vraag ik me over dit Blog af of het wel je eigen blog is, ik heb namelijk al een oud weblog.
Zie http://henkdaalder.dse.nl
Het lijkt er op dat er nu een gezamelijk DSE-homepage weblog is, waar iedereen in komt.
Dus wat anders dan al die oude echt persoonlijke webblogs.

niet beschikbaar

Het nieuwe smoel van DSE

'mockup' van Mathijs

'mockup' van Mathijs

Het is gelukt, de homepage van DSE is om. En omdat DSE er ook is om te leren hoe je zoiets bouwt zal ik hieronder wat meer vertellen over de techniek erachter.

De DSE-site is niet langer meer een passieve pagina maar wordt nu opgebouwd vanuit een database. De gekozen engine achter de site is Drupal, een Open Source Content Management Systeem. Drupal is erg geschikt voor zeer drukke sites vanwege de mogelijkheid tot caching. Het is ook in staat om tienduizenden gebruikers in een database te beheren. Allebei belangrijke eigenschappen. Omdat het bovendien Open Source is kon het verder worden uitgebouwd om aan de overige wensen van DSE te voldoen.

En al naar ons ijspaleis geweest?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
IJssculpturen, sprookjesachtig, leuk om het eens gezien te hebben dankzij een uitnodiging van de NRE. Maar als ik heel eerlijk ben zie ik toch liever beelden van steen of marmer. Meestal is het dan ook wat warmer. :-)

Meer dan 120 miljoen !

/~ideler/banner_azie_468x60.gif


Fantastisch hoe gul Nederlanders hebben laten zien dat zij meeleven met de slachtoffers van de zeebeving.
En geven kan nog steeds :-)

Ongetwijfeld zijn er ook in de regio Eindhoven veel initiatieven geweest.
Wie heeft er een leuke foto of een leuk verslag van zo'n actie?
Zet hem op de nieuwe voorpagina van DSE !!

Goede voornemens?

Foto: Rien Valk
/~nieuws/pics/Gelukkig2005.jpg


Wensen wij al onze gebruikers en vrijwilligers

Rijp op het laatste blad.

Foto: Rien Valk
Winterkunst

Winterkunst

Zijn er nog meer DSE'ers die winterfoto's hebben gemaakt? De weersvoorspelling voor de komende dagen is niet meer gunstig voor dit soort fotografie.

Al geschaatst op de markt in Eindhoven?

Foto: Rien Valk
/~nieuws/pics/ijsbaan2570.jpg


Deze keer is er goed over nagedacht en hebben ze het ijsbaantje overkapt, als het regent blijft het ijs in een betere conditie en kun je lekker door blijven schaatsen.

Zoekplaatje?

Foto: Rien Valk
Vroeg in de morgen koud, vorst en rijp op het ijzer, krachten worden getemd.

Vroeg in de morgen koud, vorst en rijp op het ijzer, krachten worden getemd.

Wie weet wat of waar dit is?

DSE bestaat binnenkort 10 jaar!

Zo zag de DSE homepage er vroeger uit!
http://nieuws.dse.nl/pics/dse94.jpg


In december is het 10 jaar geleden dat de Digitale Stad Eindhoven werd opgericht. We zijn bezig met de voorbereidingen om dat lustrum begin 2005 uitbundig te vieren. Mocht je daar ook ideeën over hebben, laat ze ons weten! Het zou ook aardig zijn als de mensen van het eerste uur, hun leuke ervaringen met DSE van 10 jaar geleden hier aan ons vertellen.

Water, water, water. DSE wordt ingezet in de verkiezingsstrijd.

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

DSE wordt steeds populairder in de regio. Zo heeft Yvonne van Sebille een website gemaakt bij DSE waar ze oproept om op haar te stemmen. Van 6 tot en met 19 november 2004 zijn er namelijk verkiezingen voor waterschap De Dommel.

Een handige RSS-reader

Altijd direct op de hoogte blijven van de laatste wijzigingen op de homepage?
Dat kan nu door de RSS-feeds te gebruiken.

Installeer de RSS-reader die je kan vinden op:
http://www.rssreader.com/

Erg handig!

Eric

Wat is dat, RSS? XML?

Vanavond bleek tijdens een DSE-bijeenkomst dat nog niet iedereen bekend is met het fenomeen RSS, ofwel Really Simple Syndication. Of was het nou Rich Site Summary? In elk geval vond ik op nu.nl laatst een mooie uitleg en een overzicht van nuttige links.
XML-feed