registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Blogs

Barbershop in de Kiosk

foto Eric Ideler: de Southern Comfort Barber Gals vlak bij de Muziekkiosk

foto Eric Ideler: de Southern Comfort Barber Gals vlak bij de Muziekkiosk

Even niets te doen op zondagmiddag? Dan is hier een tip! Elke zondagmiddag zijn er vanaf 14:00 uur in de Kiosk van het Stadswandelpark gratis optredens van Eindhovense koren en orkesten. Altijd heel gezellig en verrassend. Komende zondag treedt daar om 14:00 uur b.v. voor u op: Barbershopkoor The Southern Comfort Barber Gals. Zij waren al eerder te horen tijdens het DSE lustrumfeest. Nieuwsgierig naar meer optredens in de Muziekkiosk: kijk dan in de agenda.

Verkeerskundige visie (Eindhoven vs. Nijmegen)

Kennedylaan. Foto Rien Valk

Kennedylaan. Foto Rien Valk
Er mankeert door slecht afgestemde stoplichten veel aan de verkeersdoorstroming in Eindhoven, maar één ding moet de stadsbestuurders van de vorige eeuw worden nagegeven: de Kennedylaan met zijn vele ongelijkvloerse kruisingen getuigt van visie; zonder haperen kun je in een gelijkmatig tempo vanaf Ekkersrijt het hart van de stad bereiken.

niet beschikbaar

29e Jazz & Blues Festival Eindhoven

watching The Watchman, foto: Eric Ideler

watching The Watchman, foto: Eric Ideler

Het Jazz & Blues Festival is weer in volle swing. Van vrijdag 26 t/m zondag 28 augustus op zo'n 18 lokaties in de Eindhovense binnenstad. Ongecompliceerd luisteren naar toporkesten en genieten in Lighttown. Voor nadere informatie: www.jazz-in-lighttown.nl

fiets-schans springen in Nuenen

As zondag 28 aug is de Nuenense wielerronde. Een parcours van ca 2 km in het centrum van Nuenen. Het leuke, voor de toeschouwers, is dat er in dat traject ca 10 verkeersdrempels zitten. En naar goed nuenes gebruik zijn die flink irritant hoog en steil.

Luciferdoosjes als archief?

Gijs Kuilboer: intimiteiten, gewoon, symbool-drager

Gijs Kuilboer: intimiteiten, gewoon, symbool-drager
Kunstenaars bedenken soms wel heel bijzondere dingen. Ooit gehoord van een archief op luciferdoosjes? Nee? Kijk dan maar eens op de DSE site van Gijs Kuilboer: www.gijskuilboer.dse.nl daar laat Gijs ieder week een nieuw doosje zien.

De oplossing!

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
De closeup van "de groeten uit de drome" is inderdaad een pad. Weet er nog iemand welke soort dit is?

niet beschikbaar

De Zorg

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Hij en zij zijn beiden boven de tachtig jaar. Ze voldoen uitstekend aan het moderne ideaal dat oudjes zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, want dat willen ze en ze behelpen zich zo goed als het kan. Goed lukt dat echter niet altijd, want hij is vergeetachtig en wordt in hoge mate door haar verzorgd. Maar zij moest onlangs naar het ziekenhuis voor een niet zo lichte operatie.

Ziet u het al voor u?

Interessant bericht vanmorgen op de voorpagina van ons regionale dagblad: Sakkers wil zelf aan het hoofd staan van de met scooters uitgeruste stadswacht. Daar komt het peloton al aan, in driehoeksformatie, handen breed aan het stuur, helm om het hoofd, Sakkers (met vlaggetje voor de herkenbaarheid) voorop. Ziet u het al voor u?

De vrijheid van denken en meningsuiting

Op dezelfde dag (16 augustus) twee verwante berichten in het ED:
- "Het is mijn diepste overtuiging dat de democratie een uitvinding van de duivel is", sprak de Nederlands Hervormd predikant J. Lohuis onlangs bij zijn afscheid in Scherpenisse op Tholen. (...)
Wat de dominee heeft gezegd, kan niet, oordelen meerdere gemeenteraadsleden.

- (...) Mohammed B. heeft in de gevangenis recht op sport, recreatie en frisse lucht, maar hij mag geen contact hebben met andere gedetineerden (..), schrijft minster Donner (..). Wilders en ook de LPF willen dat B. volledig geïsoleerd zijn straf uitzit om te voorkomen dat hij radicale teksten blijft verspreiden.

Geen bezoekregeling toegestaan? Of aantasting van ouderlijk recht?

Het ED bracht 16 augustus een merkwaardig bericht: een 53-jarige man uit Boxmeer had zich op het Bureau Jeugdzorg in Eindhoven met een ketting vastgeketend, omdat er - ik citeer - 'na zijn scheiding geen bezoekregeling met zijn kinderen is'. Omdat hij ook na drie waarschuwingen het kantoor niet wilde verlaten, werd de ketting doorgeknipt en de man naar het politiebureau gebracht.

Dit roept om commentaar. Een essentiële vraag blijft hier namelijk onbeantwoord. Het bericht is te beknopt, omdat het niet vermeldt of aan de man om een of andere reden een bezoekregeling door de rechter ontzegd was dan wel dat hij een drastische, maar alleszins begrijpelijke actie voerde wegens aantasting van een elementair ouderlijk recht.

Gemeente Reusel: een voorbeeld voor de rijksoverheid

Een bericht dat misschien niet iedereen gezien heeft, maar dat niettemin belangrijk genoeg is om er ook hier melding van te maken. In deze tijd, waarin zowel de kosten als de (milieu-)gevolgen van ons massaal benzinegebruik een buitensporige omvang aannemen, is het verheugend dat een overheidslichaam de productie van een milieuvriendelijk alternatief - koolzaadolie - gaat stimuleren, blijkens dit bericht in het ED:

Groeten uit de Drôme.

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Iemand een idee welk dier dit is? De oplossing volgt later. :-)

Groeten uit Dijon.

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

De Stad van de Ducs de Bourgogne. Dijon heeft een mooi middeleeuws centrum en is absoluut een bezoek waard. Zeker voor de wijn liefhebbers valt er heel wat in de omgeving te proeven.
XML-feed