registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Blogs

niet beschikbaar

Verloren "snailmail" of hoe betrouwbaar is de post?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

We wandelde door de Bochten, het bos achter de Eindhovense waterzuivering. In een greppel tegenover het schietterein van gilde St. Martinus lag een doos vol met wat op het eerste gezicht reclamedrukwerk leek. Maar als zoon van een "brievendraoger" zoals mijn vader in 1946 bij het begin van zijn postcarrière wel werd genoemd zag ik er wat beter kijkend toch iets vreemds aan. Een briefkaart uit italië en andere post hoort niet in een bos te liggen. Om kort te gaan dit was duidelijk onbestelde post van Sandd de concurent van TGPpost.

Je wordt ouder papa, maar je swingt nog als een trein!

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Zaterdagavond 24 september waren ze er allemaal die "Gouwe Ouwe" uit Brabant. Armand, Trea Dobs, Anneke Grönloh, Arie Ribbens, Ria Valk en Peter Koelewijn. Ondersteund door het orkest Nightshift met Harrie van Hoof als gast achter de piano. Ze werden vooraf gegaan door The Savoy Jazzmen. Het was een druk bezochte happening. Waar uit volle borst werd meegezongen, het publiek had aan een half woord genoeg. Meer foto's? Klik dan op fotoalbum. Overigens, al gestemd op onze bijdragen? Wel even inloggen!

Herfst

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
In deze tijd van het jaar kun je mooie opnames maken. Vooral als je vroeg opstaat, en de ochtendnevel de wereld nog verzacht. Nog leuke plekken gefotografeerd in je eigen omgeving? Laat ons hier dan ook eens meegenieten. En vergeet niet te stemmen op de bijdragen! Stem mee op DSE!

Zoekplaatje 2

Foto:Rien Valk zoekplaatje

Foto:Rien Valk zoekplaatje
In deze tijd zal dit hulpmiddel wel meer gebruikt worden. Ik ben benieuwd of iemand weet wat het is.

Bevrijdingstocht een duidelijk signaal voor 18 september!

Cor Sprengers spreekt de deelnemers toe Foto:Rien Valk

Cor Sprengers spreekt de deelnemers toe Foto:Rien Valk

Velen hadden gehoor gegeven aan de oproep van Cor Sprengers. Onder de deelnemers bevonden zich onder andere oud burgemeester Welschen en zijn echtgenote en leden van de stadspartij. Na het leggen van bloemen werd het Wilhelmus gezongen waarna Burgemeester Sakkers de deelnemers ontving in het stadhuis. Daar beloofde hij de 18e september weer in ere te herstellen. Toch jammer eigenlijk dat dit jaar onze eindhovense traditie verstoord is. Hoe zou het toch komen dat onze bestuurders zo weinig voeling hebben met wat er in de gemeenschap leeft?
Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
******* Voor meer foto's klik op verder lezen
*******

Dahliashow van 60 jarige club Sint Martinus

 Foto Rien Valk

Foto Rien Valk
De jaarlijkse show van Dahliaclub Sint Martinus zag er weer goed uit. De in 1935 opgerichte vereniging bestaat dit jaar 60 jaar. Op zondag 2 oktober is er een open dag van 11.00 tot 16.00 uur in de dahliatuin aan de Loostraat in Eindhoven.

Eindhoven viert zijn bevrijding. Verzamelen om 18.00 uur.

collage Rien Valk

collage Rien Valk
Op initiatief van Eindhovenaar Cor Sprengers vindt op zondag een bevrijdingstocht plaats naar het bevrijdingsmonument op het Stadhuisplein in Eindhoven, als een protest tegen het besluit van de stichting 18 September en de gemeente om de bevrijdingsherdenking dit jaar te vervroegen naar zaterdag 17 september. Van de DSE stemmers is ruim 80 procent het met hem eens.

Achter de schermen

Hugo en Koef aan het debuggen. Ron en de kleine Stijn kijken toe.  Foto: Eric

Hugo en Koef aan het debuggen. Ron en de kleine Stijn kijken toe. Foto: Eric

Voor wie het nog niet wist: DSE wordt al meer dan 10 jaar in de lucht gehouden door een gemotiveerd team van professionele vrijwilligers. Sommige kom je wat vaker tegen zoals de helpdeskers (met reacties op de onmogelijkste tijden) en de altijd fotograferende Rien van de redactie. Andere vrijwilligers doen hun werk meer in stilte. Daarom even een toevallig kijkje achter de DSE-schermen: een van onze servers ligt hier op de pijnbank.
Geen zorgen, het komt allemaal goed. Of eigenlijk: het wordt alleen maar beter :-)

We worden er niet goed van

Vraag voor een nieuwe DSE-peiling (poll): Vindt u ook dat we in de reclame op radio en tv tegenwoordig teveel geconfronteerd worden met kwalen?

Nieuwe graffiti in ons openluchtmuseum

 Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Het verkeer raast eraan voorbij maar lopend of op de fiets kun je gratis ons openlucht museum in de berenkuil bezoeken. Soms vervreemdend maar het is altijd weer een verrassing te zien wat er nu weer voor pieces gemaakt zijn. En geloof me er is heel wat werk te zien wat in een museum niet zou misstaan.

niet beschikbaar

Voor wie is luchtvervuiling een probleem?

/~nieuws/pics/grafiekje.jpg


De provincie is bezig met een inventarisatie van de problemen die de luchtvervuiling oplevert. Het lijkt daarbij vooral te gaan over de wegen die niet gebouwd kunnen worden, en de bouwprojecten die even niet door kunnen gaan. Dat zijn de zaken waar de provincie zich toch al mee bezig houdt. Maar wat zijn eigenlijk de problemen en wat is er aan te doen?

Waterspektakel Treibgut in de vijver van de High Tech Campus

Foto Rien Valk

Foto Rien Valk
Gezien zondag 4 september: http://www.watertheater.nl/ Mooi uitgelichte feeërieke beelden, grote gebaren, kreten, stille pantomime, bijzondere effecten en water, massa's spuitend water. Veel ruimte overlatend voor een eigen interpretatie.

de gemeente nuenen wordt transparanter

Foto Rien Valk

Foto Rien Valk
De website van de gemeente Nuenen is onlangs een beetje verbeterd. Het is nu mogelijk sommige vergaderstukken in te zien, voordat de vergadering begint.
XML-feed