registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Blogs

Design week 2005, Hoofdgebouw TU/e.

Hocus Pokus User Focus en Nederlandse textiel
Foto:Rien valk

Foto:Rien valk
Enkele resultaten uit de keuken van de TU/e studenten Industrial design.
Wrijf over de draden om het licht te verplaatsen.

Dutch Design week 2005, nieuwe banken in Eindhoven en de regio?

Worden dit onze nieuwe banken?  Foto:Rien Valk

Worden dit onze nieuwe banken? Foto:Rien Valk
Wethouder en burgemeester Sakkers waren heel enthousiast over het ontwerp van Dennis Meulenbroeks, Maarten Hendriks en Rik Runge. Het is dan ook echt een vet ontwerp en nodigd uit om er op te gaan zitten.

Even gegeten en gedronken van het architectuur "debat" van Eindhoven

Vandaag was het Stoep symposium. Het interessants was een beschouwing van Jo Coenen over de achtergronden, het verhaal, achter de architectuur, de structuur van de binnenstad.

DSE Statistieken voortaan achter het hek

Vanaf nu zijn de statistieken die dagelijks voor elke web-site op DSE worden bijgewerkt niet meer openbaar toegankelijk. De reden voor deze maatregel is het toenemende misbruik door spammers. Door een bombardement van zogenaamde 'referer spam' zijn al diverse sites tijdelijk onbereikaar geraakt. Referer spammers voeren dit soort bombardementen uit om hoger in de 'ranking' van zoekmachines te komen. Door de resultaten van dit misbruik voortaan van de buitenwereld af te schermen is deze vorm van spammen niet meer effectief.

Al gestemd op de nieuwe bijdragen?

Als je bent ingelogd stem dan ook ff op de bijdragen die in de wachtrij staan.

niet beschikbaar

Project Gedaref, onze eindhovense zusterstad in Sudan vraagt om meer gebruikte computers.

Een taxi standplaats in Sudan. Foto:gemeente Eindhoven.

Een taxi standplaats in Sudan. Foto:gemeente Eindhoven.
Begin dit jaar zijn op initiatief van DSE 30 gebruikte computers geschonken door TNO Eindhoven met de hulp van de ICT winkel en Paradigit in een container van de gemeente Eindhoven verzonden naar Gedaref in Sudan. Ben Waumans, onze DSE voorzitter schreef ons over de stand van zaken het volgende:

Dutch Design Week

/~henkdaalder/images/STOEP-800px.jpg

Mocht u de komende week wat extra samenscholingen zien in de stad, dan zou dat best de Dutch Design Week kunnen zijn.
Graaf zelf door die website, en mis niets van wat je leuk lijkt.

Gratis de parkeergarage in, voor ècht schone auto's

/~henkdaalder/images/twikedubbel.jpg

Eindhoven heeft een ernstig vieze luchtprobleem.
En daar is wat aan te doen als we meer met schone auto's gaan rijden.

Doe mee op DSE!

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
Het lijkt me de moeite waard als onze bewoners een kort verslagje van de Eindhovense marathon op onze homepage zouden plaatsen liefst met een of meerdere foto's van bijvoorbeeld de doorkomst in je eigen wijk. Kortom doe mee op DSE!

Lichtjesroute 2005

Foto: Rudy van Schoonderwalt

Foto: Rudy van Schoonderwalt

De laatste keer dat ik de lichtjesroute gefietst heb is alweer een jaar of 3 geleden. Ik kan me herinneren dat die toen langs de fontein ging. Nu leek het een stuk korter en was dus goed te doen.

Doorgedrongen tot op provinciaal niveau

Het gebrek aan taalkennis is in Brabant al doorgedrongen tot het niveau van de provinciale voorlichting. Dat blijkt uit wat er vandaag met koeienletters te lezen staat op de Provinciepagina in het Eindhovens Dagblad: Proef met sport op basisschool verlengt.
Een normaal geschoolde Nederlander vraagt zich bij het lezen van deze kop af: wie of wat wordt er verlengd? Maar het antwoord zal, gecamoufleerd door de taalfout, wel in de zin verscholen liggen.

Digitale beeldbewerking? Google Picasa!

/~nieuws/pics/picasa.gif


Geïnspireerd door het Eindhovensdagblad van 3 oktober ben ik eens gaan kijken op Google Picasa. Photoshop en Irfanview zijn voor mij de meest gebruikte programma's voor het bewerken van beelden. Maar ik geloof dat Picasa een geweldig programma is voor de beginnende digitale fotograaf en fotografe. Het ordenen en de standaard bewerkingen zijn echt een fluitje van een cent.

Dahliaclub St. Martinus hield open dag.

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
St.Martinus bestaat dit jaar 60 jaar. Het enige wat aan dit jubileum ontbreekt is aanwas van jongere leden. Dus als u zin en tijd hebt meld u aan bij het clubhuis in de Loostraat! Dahlia's zijn mooie bloemen om te zien, ze worden niet voor niets zo vaak gebruikt bij de diverse bloemen corso's. De bezoekers van de opendag kregen dan ook allemaal een mooie bos bloemen mee naar huis.

Istanboel Eindhoven in het Van Abbemuseum geopend.

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
Charles Esche opende vanmiddag de tentoonstelling Istanboel Eindhoven. In de bijbehorende folder staat onder andere dit te lezen "De tentoonstelling ziet het als haar doel zich voor Eindhoven en een andere, ver verwijderde maar belangrijke stad open te stellen. Zij wil ruimte bieden aan alle genoegens van zien, overdenken en beschouwen die een museum mogelijk maakt."
XML-feed