registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Blogs

Ons Net Eindhoven verder met positieve energie!

/~nieuws/pics/onsnetja.jpg


Woensdag 30 november is er in 't Oude Raadhuis in Tongelre tijdens een bijeenkomst met de klankbordgroep van Ons Net Eindhoven informatie gegeven over de stand van zaken.

Massale fietsendiefstal in Eindhoven-centrum

Donderdagmiddag kon je zien hoe fietsendieven de gestalde fietsen bij de Bijenkorf in een vrachtauto aan het laden waren. Bijna niemand protesteerde want de meeste eigenaren deden wat de winkeliers in het centrum zo leuk vinden, winkelen.

Het lot van baby Donna

Het is allesbehalve een regionale aangelegenheid, maar omdat discussie over dit onderwerp in de andere media - uitgezonderd Trouw - angstvallig vermeden wordt, wil ik het hier onder de aandacht brengen. Dit is overigens een afschrift van wat ik schreef in mijn weblog op DSE.

Schonere stadslucht via het riool?

/~henkdaalder/images/coniferenvangenstof.jpg


Een paar weken geleden stond het al in het ED, nu zag ik het ook in Groot Eindhoven.
Ingenieursbureau Arcadis heeft bedacht dat je straatrioolbuizen en putten, ook kunt gebruiken om als een stofzuiger de verkeerslucht af te zuigen.
Zo zou de stadslucht wel 10% schoner kunnen worden.
En wat gebeurt er met teckels die over die putjes lopen?

Onsnet nee wil lagere tarieven

/~henkdaalder/images/onsnetnee.jpg


Er zijn wat strubbelingen bij Onsnet. Dat heeft u vast wel in de krant gezien.

Sober-worm breekt records

Sober-worm-uitbraak duidelijk zichtbaar in de DSE-statistieken

Sober-worm-uitbraak duidelijk zichtbaar in de DSE-statistieken

Met nepwaarschuwingen van de FBI en beloofde video's van Paris Hilton lieten veel mensen zich deze week overhalen om een attachment te openen in hun e-mail. Daarmee activeerde ze massaal een nieuwe variant van het Sober-virus. Deze worm is inmiddels al uitgeroepen tot "de grootste wormuitbraak van het jaar".

In Tongelre de eerste vlechtheg van Eindhoven

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Wethouder Jaqueline Kuppens dicht het gat in de eerste vlechtheg van Eindhoven.

PvdA verkiezingspartijprogramma's zijn eigenlijk bedoeld voor onderhandelingen met andere partijen

Deze opmerkelijke uitspraak is van de Eindhovense PvdA politicus van den Biggelaar.
In een politiek TV programma van Omroep Eindhoven kwam de coalitie vorming ter sprake. De PvdA'er zei daarover dat het partijprogramma vooral bedoeld was om de andere politici te laten weten wat hun eigen positie zal zijn bij de coalitieonderhandelingen na de gemeenteraadsverkiezingen.

Uw visie op "Brainport in de stijgers"

In het ED van zaterdag 19 sept stond een stuk over de ontwikkeling van Brainport en het woonklimaat. Brainport moet een prettige woonregio worden. Waarschijnlijk met veel groen. Tot nu toe was Brainport vooral een speeltje van de burgemeester, hij heeft er mee bereikt dat de regio op de landelijke agenda kwam. En daar is hij succesvol in geweest.

Aanklacht tegen Fontys: afbraak van onze muziekcultuur

Alarmbericht, verstopt in het Eindhovens Dagblad van 10 november 2005.

Expositie "Kennis van de lege ruimte" in het TAC geopend

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk
Het is de moeite waard om in het TAC te gaan kijken. De expositie kan nog bezocht worden t/m 28 november op donderdagen en in de weekeinden van 12.00 uur tot 17.00 uur. Andere dagen op afspraak. De toegang is gratis.

Een heg in plaats van prikkeldraad!

Foto's:Jan Wijn (uil) en Rien Valk

Foto's:Jan Wijn (uil) en Rien Valk

Tegelijk met het opruimen van zwerfvuil tijdens de traditionele pricknick actie zijn ze in tongelre bij de Philips boerderij gestart met het weghalen van het prikkeldraad. Hiervoor in de plaats komen vlechtheggen zoals ze vroeger al eeuwen lang in het land stonden.

DSE culinair

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk
Het eerste DSE recept van de week! Wie volgt?

Meer goed nieuws.

/~nieuws/pics/onsNchello.jpg


In Tongelre heeft UPC Chello een flink aantal klanten verloren aan Onsneteindhoven. Zeg ook maar eens nee tegen een jaar lang gratis Internet via glasvezel! Toch? Bij al de verhalen die over Chello de ronde doen zou je veel problemen mogen verwachten bij het opzeggen van je Internet abonnement. Goed, de telefoon gepakt service nummer gebeld.

Doe je ook mee op DSE?

Ingelogd? Stem dan ook ff op de bijdragen die in de wachtrij staan.
Help mee om van DSE een bruisende community te maken! Plaats ook zelf een bericht. Kun je programmeren ben je communicatief of creatief?
XML-feed