registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Blogs

Op naar meer invloed van de burgers op de politiek in Eindhoven!

/~nieuws/pics/g1000ehv.jpg

Donderdag 8 oktober om 19.30 uur in de de foyer van het Parktheater weer een bijeenkomst van de G1000Eindhoven zij willen het initiatief nemen om de democratie te vernieuwen door de verbinding tussen de inwoners en hun stadsbestuur op een nieuwe manier tot stand te brengen. Daarom willen zij duizend Eindhovenaren bij elkaar brengen en laten praten over waar zij aandacht voor willen en wat zij wensen in onze stad.

Hoe kijken journalisten aan tegen de wereld, hun werk en hun collega’s?

/~nieuws/pics/DeWaakhhztFotoMJ.jpg

De waakhonden, een voorstelling van Het Zuidelijk Toneel op 14, 15 en 16 oktober in het Parktheater over de werking van het van het regionale dagblad. Na een succesvolle tournee langs de Brabantse theaters weer terug in Eindhoven. Daarmee is de cirkel rond, want Eindhoven is ook de stad waar het allemaal begon.

Zijn ze er nog mensen als Nelson Mandela?

/~nieuws/pics/banelson.jpg

Mandela kennen we allemaal. Maar ooit was hij een onbekende Nelson die zich onvermoeibaar inzette voor zijn idealen. Hoe zal de toekomst eruitzien als er overal ter wereld nieuwe Nelsons opstaan? Wij zoeken idealisten met daadkracht! Ben jij een Nelson of ken jij een Nelson? Meld deze dan nu aan en win de Nelson Award Eindhoven!

Twee weken in de middeleeuwen!

foto:gerrit goosen

foto:gerrit goosen

Ik ben 2 weken op vakantie geweest in Zuid Frankrijk.
Dat is niets bijzonders maar het werd wel bijzonder omdat ik alle moderne communicatieapparatuur vergeten was.

Weerhistorie: September 2015 in de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg


Ook september is alweer voorbij en we zijn begonnen aan de 10de maand van het jaar.

niet beschikbaar

Gedicht: De hand die de vrouw sloeg

De hand die de vrouw sloeg
omhult zijn sigaret
tegen de wind.

G1000 een enthousiast begin in het Evoluon voor 28 mei 2016

Foto Rien Valk

Foto Rien Valk

Afgelopen vrijdag is er in het Evoluon een begin gemaakt met de voorbereidingen om 1000 willekeurig gekozen Eindhovense kiesgerechtigden te laten brainstormen over wat ze belangrijk vinden voor hun stad en wijk. De G1000 een nieuwe vorm van democratie.

Wat is er zo onsympathiek aan de Postcodeloterij?

Dat arme mensen er niet aan mee kunnen doen, omdat deze organisatie alleen loten heeft van meer dan 10 euro, om precies te zijn van 12,50 euro. Als Gaston langs komt, zie je dan ook meestal de deuren opengaan van mensen die eigenlijk alles al hebben wat voor een prettig leven noodzakelijk is.

Ook naar ameezing Eindhoven geweest?

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Weer een geweldige happening. Jammer dat de balans tussen de band - die prima speelde - en de zangers wat teveel richting de band ging en de zangers wat naar de achtergrond drukte. Het bleef gelukkig droog op een paar kleine spatjes na anders zouden we die vertrouwde reuzenparaplu toch gemist hebben. Of die disco stellage nu echt een verbetering ten opzichte van die knusse paraplu was? Jullie mogen het zeggen.

Als vrienden uit elkaar...?

/~nieuws/pics/vruitelkaar.jpg

Deze week las ik in het ED een intrigerend verhaal van een notaris. Waar gebeurd. Een vijftien jaar - in gemeenschap van goederen - getrouwd stel besluit te scheiden, maar wel als vrienden. Ze komen bij de notaris voor de boedelscheiding. Wat blijkt?

Dit weet bijna niemand in Nederland, zeker de media rond Hilversum niet.

Alleen de regio die DSE gratis bedient

Alleen de regio die DSE gratis bedient

DSE is de enige overgebleven gratis digitale stad in Nederland, waar je zonder reclame een website kunt aanmaken, e-mail via web en e-mailprogramma's kunt versturen, weblogs installeren en een fotoalbum kunt aanmaken. En waar je last but not least met een gratis account je mening en aankondigingen op de homepage kwijt kunt. Citaat uit het colofon van DSE.

Nooit een politieke lichtgewicht gezien?

Dan had u vrijdagavond 25-9 even moeten kijken naar De Wereld Draait Door. Daar zat staatssecretaris Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen aan tafel. U weet wel, de man die de publieke omroep wil decimeren ten gunste van de commerciëlen.

Gaan we vrijdag weer lekker meezingen?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Vrijdag 25 september gaat 'Ameezing Eindhoven' weer van start. Gezellig om dat mee te maken en uit volle borst mee te zingen. Hier ameezing 2008 en 2009 zijn om de sfeer te proeven nog wat foto's uit het verleden te vinden.

De moordenaar en de verborgen camera

Uit nieuwsgierigheid heb ik gekeken naar de Brandpuntuitzending over de vrij rondlopende moordenaar van Pim Fortuyn. Het was een onthullende en opzienbarende reportage, die vervelende gevolgen zal hebben voor de persoon in kwestie, maar die ook op pijnlijke wijze het falen van het justitieel apparaat en de reclassering aan het licht bracht, en die waarschijnlijk en begrijpelijk de houding van de meeste Nederlanders jegens dit soort criminelen zal verharden.
XML-feed