registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Blogs

7 november in Arno's theater

/~nieuws/pics/cabaretp.jpg

Cabaretpoel - aanstormende talenten Thijs van de Meeberg won afgelopen jaar het Leids Camarettenfestival en staat komend seizoen in het Parktheater te Eindhoven. Maar was al in 2014 nog 'onontdekt' te zien in Arno's Theater. Samen met 3 andere talenten.

De referendumvraag: vijf woorden (bijna 30%) overbodig

Op 6 april volgend jaar mogen we ons uitspreken over de Associatieovereenkomst van de EU met Oekraïne. Dat is prima. Ook de tekst van de referendumvraag is vastgesteld. Die gaat luiden: "Bent u voor of tegen de wet tot goedkeuring van de Associatieovereenkomst tussen de Europese Unie en Oekraïne?"

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Geen 'zelfrijdende' maar 'zelfsturende' auto

Er dreigt een verkeerd woord in omloop te komen: zelfrijdende auto. Dat is verkeerd, omdat het woord 'automobiel' op zich al 'zelfbewegend, zelfrijdend' betekent. Elke bestaande auto is al zelfrijdend.

niet beschikbaar

niet beschikbaar

Wat kosten vijf minuten boekpromotie bij Jeroen Pauw?

Natuurlijk, de laatste vijftien jaar zijn er in ons land nauwelijks boeken verschenen die ons degelijk en leuk voorlichten over gezonde voeding. De keuken is in de media van de 21e eeuw tot nu toe beslist een verwaarloosd terrein. Daarom zou je zeggen dat een nieuw receptenboek, dat echt een gat in de markt vult, eigenlijk geen extra 'exposure' nodig heeft; de gretige lezers zullen er ook zonder dat en masse op af vliegen.

Een dagje weg.

foto gerrit goosen

foto gerrit goosen

Meestal gaan mijn vrouw en ik 1 maal per maand op stap.
Dat heeft dus helemaal niets met Eindhoven te maken maar ik zet dit stukje toch maar hier, omdat het in ieder geval de belevenissen van twee Eindhovenaren zijn.

Jesse Klaver: een Brabants minderwaardigheidscomplex?

In de zendtijd voor Groen Links kondigde Jesse Klaver zichzelf als volgt aan: Ik ben geboren in Roosendaal, een klein plaatsje in Brabant. Hoorde ik het goed? Meteen opgezocht: Roosendaal is een stad van 77.500 inwoners. Jesse Klaver wil heel Nederland veranderen, maar lijkt te lijden aan een oud en misplaatst Brabants minderwaardigheidscomplex.

De klantenservice van de NS

Woensdagavond 8 oktober moest ik per trein vanuit Amsterdam terug naar Eindhoven. Ik had gerekend op de Intercity van 20.45 u. vanaf station Amsterdam Amstel en daar ingecheckt om 20.40 u. Toen ik op het perron kwam stond daar echter op de borden, dat de betreffende Intercity uitviel in verband met een politieonderzoek; ik moest een half uur wachten op de volgende. In de wachttijd vroeg ik, waarvoor een politieonderzoek nodig was.

Malware

Ze had er al twee jaar last van. De lieftallige dame uit de binnenstad van Eindhoven, die mij – via een kennis in Hanevoet – benaderde met het hardnekkige probleem in haar laptop. Bij het surfen van de ene naar de andere webpagina sprongen er ongevraagd allerlei webpagina’s van bedenkelijk allooi, alsmede agressieve reclames op haar scherm. Ze was er al overal mee geweest.

De journalisten van het NOS-Journaal trappen er weer in

Volgens het NOS-Journaal domineerde Wilders vandaag weer het debat over de vluchtelingenproblematiek in de Tweede Kamer. Wat zijn die jongens en meisjes toch vatbaar voor extreme populistische kreten! Als de simpelsten van de simpelen schijnen zij alleen oren te hebben voor uitspraken die de grenzen van het redelijke en normale ver overschrijden. Zij blijken niet te weten dat extreme uitingen door hun uitzonderlijkheid altijd het meest de aandacht trekken.

Zal het ooit onthuld worden?

De grote vraag die gisteren bij de openbaarmaking van het rapport over vlucht MH17 onbeantwoord bleef was: wie heeft dit vliegtuig met bijna 300 passagiers en bemanningsleden op 17 juli 2014 uit de lucht geschoten?
Hoewel in Nederland van regeringszijde al meteen na de ramp gezworen werd, dat hierover de onderste steen naar boven gehaald zou worden, was het meest gehoorde geluid gisteren dat dit waarschijnlijk nooit zal lukken, omdat geen van de mogelijk betrokken partijen voor zo'n grote misdaad en de nasleep daarvan verantwoordelijkheid zal willen nemen.

niet beschikbaar
XML-feed