registreren | inloggen
Gebruikersnaam Wachtwoord

Blogs

Geen nood: vluchtelingen kunnen in Veldhoven een 'Thuis' vinden!

Laatste nieuws dat niet over de Parijse terreuraanslagen gaat: Het kabinet laat een vergaand scenario voorbereiden voor het geval dat er echt geen bedden voor asielzoekers meer worden gevonden. Er wordt over gedacht om in dat geval jonge, gezonde mannen niet meer toe te laten tot de opvang en ze met wat zakgeld de straat op te sturen. Dat zeggen verschillende bronnen tegen de NOS en blijkt uit een document dat de NOS heeft ingezien.
U schrikt misschien, maar dit is echt een fantasiescenario. Tenzij er een nieuwe wereldoorlog uitbreekt, zal het nooit in werking treden.

Folkwoods: boekfragment

Folkwoods en resonanties
(Een fragment uit mijn bijna voltooide derde roman Uit het Zesde Huis, eind 2015)
In augustus 2011 had ik wat extra in Breda opgespaarde vakantiedagen opgenomen voor deelname als vrijwilliger aan het jaarlijkse Folkwoods-festival in het Philips-Van Lenneppark in Eindhoven. Op een maandagochtend in dichte mist werd ik rond 7:45 opgehaald door trompettist Jens de Zwart uit Nuenen in zijn wijnrode Opel Combo. Wij reden over de Fokkerweg terwijl Jens de vliegen en muggen onder de ruitenwissers op de voorruit wegspoot. Jens vertelde wat onze werkzaamheden zouden gaan inhouden, sloeg linksaf op de Oirschotsedijk, reed voorbij de Herdgang waar de trainingen van PSV wekelijks plaatsvonden, en manoeuvreerde tussen grote Mercedes, Lexus, Range Rover en Audi SUV's achterlangs het festivalterrein op.

G1000 een nieuwe vorm van democratie ook in Eindhoven op 28 mei 2016?

/~nieuws/pics/g1000ehv249h.jpg

Als de droom van de initiatiefnemers uit komt wel! Zij willen het initiatief nemen om de democratie te vernieuwen door de verbinding tussen de inwoners en hun stadsbestuur op een nieuwe manier tot stand te brengen. Inmiddels zijn ze gestart met de werkgroepen Communicatie, Middelen, Vrijwilligers, Programma en Selectie om dat waar te maken.

Weerhistorie: De eerste 2 weken van november 2015 in Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg

Verleden jaar (2014) hadden we zoals bekend het warmste jaar in 3 eeuwen.
Dat ging op voor heel Nederland maar zeer zeker ook voor de regio Eindhoven.

Musical "Wonderland" van oud Einhovenaar Theo Hoek ook naar Eindhoven?

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Gezien in de Schalm in Veldhoven. Een schitterend tijdsbeeld gebaseerd op het leven van Theo Hoek. Theo geboren en opgegroeid in Eindhoven in een typisch Philips gezin, heeft van jongs af aan belangstelling voor muziek. Een eigen gitaar voor Theo op elfjarige leeftijd kostte aardig wat moeite gezien de financiële ruimte in het gezin. Na lagere schooltijd, MULO en VWO schopt hij het uiteindelijk tot de universiteit in Nijmegen met alle verwikkelingen van die roerige jaren zeventig. Zoals marxisme, PSP, baas in eigen buik en dolle mina. Idealen mislukken, liefdes worden uitgemaakt.

Waar hebben we het over?

De stad Sinjar op IS heroverd door de Koerden, dat was vandaag één van de voornaamste nieuwsberichten. Wat zagen we voor beelden op de tv? Een brede, nagenoeg lege zandstraat met daarin alleen wat soldaten en enkele lage kapotgeschoten huizen. Was dit een stad? Naar mijn indruk een uitgestrekt dorp zonder nog enig leven: de bewoners waarschijnlijk allemaal gevlucht of vermoord.

ABP meldde: AOW gaat versneld omhoog

Hoeveel duizenden senioren ontvangen pensioengeld van het ABP? Volgens Wikipedia waren het er in 2012 780.000; nu waarschijnlijk nog meer. Velen van hen zullen verrast opgekeken hebben toen zij onlangs de folder 'ABP Pensioen Update' openvouwden: 'AOW gaat versneld omhoog' stond er in met grote letters. Dat was nog eens wat anders dan wat het kabinet Rutte-Samsom hun al jaar in jaar uit voorschotelde!

Het gelijkheidsbeginsel en het aantal verdieners per gezin

Dit wordt een korte politieke beschouwing. Vanavond (10 nov) hoorde ik, net al u waarschijnlijk, dat er tweespalt heerst in de Tweede Kamer over de belastingplannen voor een- en tweeverdieners. Uitvoering van het kabinetsplan - afkomstig uit de koker van VVD en PvdA, maar sterk gesteund door D66 - zou er toe leiden, dat bij eenzelfde gezinsinkomen een eenverdiener wel tot 8000 euro meer belasting zou moeten gaan betalen dan tweeverdieners.

19 november 2015 DSE organiseert lezing met Peter Kentie

Foto: Rien Valk

Foto: Rien Valk

Een avond over het gebruik van internet en sociale media voor de stad Eindhoven.
Peter Kentie was al volop actief op internet vanaf de begin dagen in 1994 toen ook de Digitale Stad Eindhoven (DSE) werd opgericht. Hij heeft al die jaren als professional de ontwikkeling van internet van dichtbij mee gemaakt.

Onder de grond ermee of beter naar de AVI?

Nieuws van EenVandaag vandaag: 'De inwoners van Hoogezand-Sappemeer komen in opstand tegen de komst van een crematorium in hun gemeente. Ze vrezen de uitstoot, vervuiling van de nabijgelegen volkstuinen en waardevermindering van de huizen in de buurt.'

Een ontdekking van jewelste

BNR berichtte zojuist: moordenaars blijken het lijk waar zij vanaf moeten meestal tamelijk dichtbij, i.c. binnen 10 km van de plaats van de moord, te verstoppen. Dat had u nooit gedacht, he? De politie zocht tot nu toe ook altijd op 25 tot 100 km afstand.

Sesamstraat ’s middags niet meer op publieke zender

Bovenstaand bericht drong onlangs tot mij door en werd vandaag bij onze nieuwstycoon Bas van Werven bevestigd. 's Middags na drie uur dus straks geen kinderprogramma en zeker geen educatief kinderprogramma meer op de belangrijkste publieke zender. Omroep Max schijnt de zendtijd tussen 17.00 en 18.00 uur te willen gaan vullen.

6 november Musical "Wonderland" van oud Einhovenaar Theo Hoek in de Schalm in Veldhoven

/~rienvalk/pics/TheoH.jpg

Eindhoven, begin jaren zestig. Theo, een schuchtere jongen gaat naar het jaarlijkse kinderfestijn Philips Wonderland. Betoverd door de pick-up draait hij steeds weer A Hard Day’s Night. Zijn Wonderland is nu de elektrische gitaar, zijn voorland is het Gloeilampenparadijs van Frits Philips, waar zijn vader vrachtwagens doorsmeert. Zijn moeder worstelt met depressies, Theo met Wonderful Land van de Shadows.

Demagogie aan de Dommel

Foto:Rien Valk

Foto:Rien Valk

Kent u Paul Volkers? Vast niet. En toch heeft u hem waarschijnlijk wel degelijk gezien op televisiebeelden uit Steenbergen. Hij was één van de mensen die uit volle borst riepen dat het asielzoekerscentrum beter elders kon worden gevestigd. Inmiddels is het stof wat gedaald en de media nemen wat meer tijd nemen om eens te gaan praten met de betrokkenen. De Volkskrant heeft een artikel geplaatst dat laat zien dat de burgemeester te snel beweerde dat de schreeuwlelijkerds vooral van buiten zijn gemeente kwamen. Het waren wel degelijk echte Steenbergers, die veelal niet eens mordicus tegen de komst van een AZC waren. Hoe kwam het dan toch tot de beelden in de media?

Weerhistorie: Oktober 2015 in de regio Eindhoven.

/~gerrit16/images/logo.jpg


Na een te koude septembermaand is oktober ook een te koude maand geworden.
Dat is vrij uniek.
XML-feed